Hyppää sisältöön

Poliisi: Pohjoisesplanadin kaahaustapauksesta epäilty ei ollut tapahtumahetkellä päihtynyt

Poliisi on kuullut tähän mennessa asiassa yli 20 henkilöä ja rikoksesta epäillyn ajoneuvon kulkema reitti on nyt pääosin poliisin tiedossa.

Reitti ja tapahtumien kuvaus perustuu yleisön kuviin ja videoihin sekä poliisin 2. toukokuuta antamiin tietoihin. Auton 3D-malli: TurboSquid.
Reitti ja tapahtumien kuvaus perustuu yleisön kuviin ja videoihin sekä poliisin 2. toukokuuta antamiin tietoihin. Auton 3D-malli: TurboSquid.

Pohjoisesplanadilla vappuaattona tapahtuneen kaahaustapauksen esitutkinta on edennyt. Rikoksesta epäillylle suoritetun humalatilatutkimuksen tulokset ovat valmistuneet, eikä henkilöä enää epäillä törkeästä rattijuopumuksesta.

Hän ei ollut poliisin mukaan tapahtumahetkellä päihtynyt.

Poliisi on kuullut tähän mennessa asiassa yli 20 henkilöä. Myös ajoneuvon kulkema reitti on tarkentunut ja on nyt pääosin poliisin tiedossa. Tutkinnallisista syistä poliisi ei kuitenkaan tiedota reitistä tässä vaiheessa enempää.

Poliisin mukaan ajoneuvon tekniset tutkimukset ovat edelleen käynnissä ja tulevat kestämään vielä viikkoja.

– Asiantuntijat tekevät nyt työnsä ja poliisi sekä syyttäjä linjaavat tarvittaessa tutkintaa ja nimikkeitä tulosten perusteella, toteaa tutkinnanjohtaja Lasse Lagerbohm poliisin tiedotteessa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Vapunaattona Helsingin Pohjoisesplanadilla kaahaili 33-vuotias autoilija, joka aiheutti useita vaaratilanteita matkallaan Presidentin linnalta Pohjoisesplanadi 37:n eteen, johon matka tyssäsi. Poliisi tiedotti tutkinnan uusimmista käänteistä ja kaipailee juhlijoiden apua. Vihjeet voit lähettää vihjeet.helsinki@poliisi.fi. Toimittajana Marjukka Mattila.

Poliisi on kiinnostunut kansalaisten kuvaamista videoista

Tapahtumapaikalla Pohjoisesplanadilla oli vappuaattona runsaasti ihmisiä. Poliisi onkin kiinnostunut kaikista tapaukseen liittyvistä kansalaisten taltioimista videoista tai valvontakameratallenteista.

Erityisesti Pohjoisesplanadin loppupään osuutta kuvanneita henkilöitä pyydetään ottamaan poliisiin yhteyttä tapahtumien selvittämiseksi.

Lisäksi poliisi pyytää konkreettisessa vaarassa olleita henkilöitä ilmoittautumaan.

– Erityisesti poliisi on kiinnostunut puhuttamaan Aleksanterinkadun ja Katariinankadun risteyksessä, Katariinankadun puoleisella suojatiellä seisonutta miestä, joka liikkui pienen lapsen kanssa. Epäillyn kuljettama ajoneuvo ohitti miehen ja lapsen noin metrin päästä, Lagerbohm sanoo tiedotteessa.

Epäilty törmäsi useisiin autoihin Pohjoisesplanadilla vappuaattona

Tapahtumat alkoivat vappuaattona iltaseitsemän tienoilla, kun poliisipartio näytti kuljettajalle pysähtymismerkkiä Pohjoisrannassa. Epäilty ei pysähtynyt, vaan suuntasi kohti Pohjoisesplanadia.

Epäilty törmäsi lopulta useisiin autoihin Pohjoisesplanadi 37:n edustalla. Kolme ihmistä loukkaantui, heidän joukossaan kaahailija.

Auton omistaja on pääkaupunkiseudulla asuva 33-vuotias korkeasti koulutettu mies. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Poliisin tietojen mukaan miehen teolla ei ole ideologista taustaa eikä mies yrittänyt tarkoituksella osua ihmisiin tai muihin ajoneuvoihin.

Valtionvarainministeriö on vahvistanut, että auton omistaja työskentelee ministeriössä virkamiehenä. Poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut, onko ajoneuvon omistaja myös kyseisen auton kuljettaja.

Epäillyn lisäksi autossa oli kyydissä nainen, jota poliisi on puhuttanut.

Helsingin poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä turma-auton kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskoittelusta.

Lisää aiheesta:

.
.