Hyppää sisältöön

Keräysautot Repe ja Romu saivat uuden kumppanin: Riepu kerää poistotekstiilin

Tekstiilin kierrätys on pitkään ollut ongelma, mutta se on vähitellen helpottamassa. Vain puhdas kangasjäte kelpaa kierrätykseen, likaiset rievut on paras heittää sekajätteeseen.

Poistotekstiilin keräysauto Riepu on tästä lähtien mukana Repen ja Romun kierroksilla Pirkanmaalla. (siirryt toiseen palveluun)

Kerralla voi asiakas tuoda kaksi muovipussillista kierrätystekstiiliä. Materiaalin pitää olla kuivaa, puhdasta ja hajutonta. Esimerkiksi alusvaatteet, sukat, tai peitot eivät kuulu keräykseen.

– Lajitteluohjeeseen kannattaa tutustua huolellisesti. Riepu-keräykseen ei voi esimerkiksi tuoda ehjiä lahjoitettavia vaatteita, neuvoo ympäristökouluttaja Päivi Koro Pirkanmaan Jätehuollosta.

Myös Tampereen Nekalan jäteasema, Oriveden jäteasema sekä Tampereen Nextiilin myymälä ottavat vastaan kierrätyskelpoista rieputavaraa.

Poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineina. Pirkanmaalainen poistotekstiili käsitellään Lounais-Suomen Jätehuollon laitoksessa Paimiossa.

Repe, Romu ja Riepu pysähtyvät kesäkauden aikana yli kolmellasadalla pysäkillä. Jätetavaran vastaanotto on maksuton.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.