Hyppää sisältöön

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Elina, 19 ja Sofia, 16, piiloutuivat, kun Venäjän joukot tulivat heidän kotikaupunkiinsa Ivankiviin noin 85 kilometrin päähän Kiovasta. Venäjän joukot raiskasivat lukuisia siviilejä miehityksen aikana. Kuva: Rinna Härkönen / Yle

Uhrien kertomuksissa toistuu sama kaava: venäläissotilaat peittävät kasvonsa ja raiskaavat joukolla. Uhrin perhe pakotetaan katsomaan. Yle selvitti Kiovan lähialueilla tapahtuneita raiskauksia. Jutun sisältö voi järkyttää osaa lukijoista.

Oleg Tinkov kuvattuna Pietarin talousfoorumissa vuonna 2018. Kuva: Sergei Bobylev / TASS / AOP

Liikemies Oleg Tinkov paljastaa New York Timesin haastattelussa, että Kreml pakotti hänet myymään pankkiomistuksensa “kopeekoiden hinnalla“.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen on yksi Röykän sairaalan uusista omistajista. Kuva: Vesa Marttinen / Yle

Helsingin kaupunki on pitkään halunnut eroon tyhjänä seisseestä Röykän sairaalasta, jonka ylläpitokulut ovat korkeat. Jasper Pääkkönen ja kymmenkunta muuta suomalaista kiinteistö- ja sijoitusalan osaajaa perustivat tarkoitusta varten yrityksen nimeltä Röykkä Invest Oy ja laativat sairaalakiinteistöstä ostotarjouksen.

Mittatilausompelijaksi toista vuotta opiskeleva Elja Saraluoto ei halua stressata vielä työnsaantia. Vaatetusalalla on paljon työttömiä, mutta Saraluoto uskoo, että kovalla työllä hän saa töitä unelma-alaltaan. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Yle selvitti ammattillisen koulutuksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen heikoiten työllistävät alat. Tilastoissa korostuvat humanistiset ja luovat alat.

Venäjää tukevan autokulkueen suunnittelijat jakavat ryhmässään nationalistisia meemejä ja kuvia aseista. Kuva: Joonas Haverinen / Yle

Sunnuntain Venäjä-mielisen autokulkueen taustalla näyttää olevan pienehkö joukko presidentti Vladimir Putinin politiikkaa tukevia suomenvenäläisiä.

Yle seurasi keskustelua tapahtumaa suunnittelevassa suljetussa sosiaalisen median ryhmässä.

.
.