Hyppää sisältöön

Oulun Haukiputaan tori saa uuden ilmeen – uudistamistyöt alkoivat maanantaina

Alue muuttuu viihtyvyydeltään huomattavasti syyskuuhun kestävän toriremontin aikana, Oulun kaupungilta kerrotaan. Erilaisten tapahtumien järjestäminen helpottuu, kun alueelle tulee uusi tapahtumalava.

Perunoita torimyynnissä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Oulun Haukiputaan tori uudistuu tänä kesänä. Rakennustyöt alkoivat maanantaina 2. toukokuuta. Töiden on määrä valmistua ensi syyskuussa.

Torin kaikki rakennekerrokset uusitaan, samoin pintarakenteita.

Näkyvimpänä elementtinä torin eteläpäähän tulee uusi tapahtumalava. Lisäksi torialue kivetään, sinne tulee uutta viherrakentamista ja myös valaistus uusitaan. Torin parkkipaikat saavat uuden pinnan.

Myös pyörille on jatkossa pysäköintimahdollisuus ja puistonpenkkejäkin on todennäköisesti tulossa, kertoo rakennuttajainsinööri Saku Peltoniemi Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista.

– Kyllä siinä tapahtumia voidaan järjestää, varmasti alue muuttuu viihtyvyydeltään huomattavasti.

Alueella sijaitsevat liikkeet toimivat normaalisti. Liikkeissä asiointia varten järjestetään 20 pysäköintipaikkaa ja kaksi invapaikkaa koko urakan ajaksi.

Rakennustyömaa-alueella ja sen läheisyydessä liikkuu raskaita ajoneuvoja, jotka aiheuttavat liikennehäiriöitä. Työmaa aidataan, ja aluetta muutetaan työn etenemisen mukaan vaiheittain.

Lue lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia täältä.