Hyppää sisältöön

Venäläisen helikopterin epäillään loukanneen ilmatilaa itärajalla – kone kävi noin neljä kilometriä Suomen puolella

Epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui Parikkalan ja Kesälahden alueella. Kyseessä on toinen kerta tänä vuonna.

Rajavartiolaitos on aloittanut tapahtuneesta esitutkinnan. Venäläinen helikopteri oli tyypiltään Mi-17-helikopteri. Kuvituskuvassa on puolustusvoimien NH-90 kuljetuskopteri. Kuva: Mika Moksu / Yle

Venäläisen valtionilma-aluksen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa itärajalla tänään keskiviikkona, tiedottaa puolustusministeriö.

Ministeriön mukaan epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui aamupäivällä Kesälahden ja Parikkalan alueella noin kello 10:40. Epäillyn ilmatilaloukkauksen syvyys oli noin 4–4,5 kilometriä. Kyseessä oli konetyypiltään Mi-17-helikopteri.

Rajavartiolaitos on aloittanut tapahtuneesta esitutkinnan.

– Kyseessä on vuoden toinen venäläisen ilma-aluksen tekemä ilmatilaloukkaus, puolustusministeriön viestintäpäällikkö Kristian Vakkuri kertoo.

Aiempi ilmatilanloukkaus sattui 8. huhtikuuta Suomenlahdella Porvoon edustalla. Silloin kyseessä oli Venäjän valtion omistama, pitkän matkan matkustajalentokone. Puolustusministeriö tiedottaa vain valtion ilma-alusten ilmatilaloukkauksista, ei mahdollisista siviilialusten tekemistä ilmatilaloukkauksista.

Parikkala sijaitsee Etelä-Karjalan maakunnan pohjoisosassa. Kesälahti on osa Kiteen kaupunkia Pohjois-Karjalan maakunnassa.

.
.