Hyppää sisältöön

Somevaikuttajia houkutellaan nyt kesäiseen Lappiin – valitut saavat ilmaiset matkat, majoitukset, ruoat ja ohjelmapalveluita

Midnight Sun Ambassador -haku on avoinna. Somekanavien ja seuraajien määrä painaa valinnassa, samoin hakijan kiinnostavuus.

Lapin kesän toivotaan näkyvän monipuolisesti valittujen vaikuttajien somekanavissa. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Rovaniemi, Levi, Ylläs ja Lapland North eli Pohjois-Lapin alue etsivät uudella kampanjalla somevaikuttajia ja toimittajia julkaisemaan Lapin kesästä kertovaa sisältöä omissa sosiaalisen median kanavissaan.

Midnight Sun Ambassador -haku (siirryt toiseen palveluun) on jo avoinna verkossa. Hakuaika tehtävään päättyy 20. toukokuuta.

Hakulomakkeessa pyydetään muun muassa kertomaan, millaisia sosiaalisen median tilejä hakijalla on ja kuinka paljon niillä on seuraajia. Päätökset valituista tehdään lomakkeiden perusteella, kertoo Lapland Northin markkinointijohtaja Hanna Kouri.

– Erillisiä haastatteluita ei ole tarkoitus järjestää, vaan pystymme jo hakulomakkeiden perusteella näkemään, millainen hakija on kyseessä. Ikärajaa ei ole, vaan etsimme kiinnostavia persoonia. Tosi hyviä hakemuksia on jo tullutkin, Kouri kertoo.

Lapin neljään kohteeseen etsitään yhteensä jopa sataa vaikuttajaa. Midnight Sun Ambassador -tehtävään valittujen tulee julkaista sopimuksessa määriteltävä määrä materiaalia Lapin vierailullaan kesä-heinäkuussa.

Somevaikuttajille tarjotaan ilmaiset matkat ja majoitus heidän valitsemissaan kohteissa Lapissa. Myös ohjelmapalvelut ja ruoat ovat ilmaisia ohjelmaan valituille.

Kouri ei halua avata somevaikuttajien Lappi-vierailun budjettia, vaan sanoo, että majoitukset ja kuljetukset järjestetään yhteistyössä alueen yritysten ja kumppaneiden kanssa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.