Hyppää sisältöön

Kittilän erikoisuus: vakituisella toimialajohtajalla heikompi palkka kuin hänen sijaisellaan

Kittilä on maksanut kahden toimialajohtajan sijaisille kovempaa palkkaa kuin mitä vakituinen viranhoitaja on saanut. Ero on ollut jopa 900 euroa kuukaudessa.

Kittilässä toimialajohtajien sijaiset ovat saaneet parempaa palkkaa kuin virkojen haltijat Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

Kittilän kunnanhallitus käsittelee tiistaina hallintojohtajan ja teknisen johtajan hakemusta palkan korjaamisesta.

Hallintojohtaja hakee palkan tarkistusta, koska hänen viransijaiselleen on maksettu korkeampaa palkkaa kuin mitä hän itse nauttii. Palkkavertailuna hallintojohtaja esittää kahden muun toimialajohtajan tilanteen, joissa tapauksissa sijaisille on maksettu sama palkka kuin viranhaltijalle.

Sen mukaan hallintojohtaja katsoo olevansa oikeutettu samaan palkkaan kuin sijaisensa eli hän katsoo olevansa alipalkattu.

Palkkatarkistus unohtui matkan varrelle

Teknisen johtajan palkkauksessa epäkohtana on hakemuksen mukaan se, että muiden toimialajohtajien palkkaa on tarkistettu ylemmäs, mutta hänet on jätetty lehdellä soittelemaan.

Hakemuksessa kerrotaan, että vuoden 2019 alussa teknisen johtajan ja sivistystoimen johtajan kokonaispalkka oli sama, mutta nyt kuukausipalkassa on eroa peräti 1 200 euroa, teknisen johtajan tappioksi

Kunnanhallitus päätti jo helmikuussa 2021 johtoryhmän palkkojen tarkistamisesta, mutta se on jäänyt tekemättä. Niinpä tekninen johtaja hakee korotusta maksettavaksi takautuvasti heinäkuulta 2021.

Perusteena tuohon ajankohtaan on se, että sijainen sai tuolloin neljän viikon sijaisuudesta yli 900 euroa enemmän palkkaa kuin mikä on teknisen johtajan kuukausipalkka.

Kittilän kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen toteaa esityksessään kunnanhallitukselle, että kunnanhallituksen on perusteltua tarkastella palkkoja yhdenvertaisuus huomioiden.

Päätösesityksen hän antaa tiistaina kunnanhallituksen kokouksessa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.