Hyppää sisältöön

Influenssa jyllää myös Kanta-Hämeessä

Influenssapotilaita on hakeutunut Kanta-Hämeen keskussairaalaan huhtikuun puolestavälistä alkaen. Tartuntatauti näyttää nostaneen päätään samoihin aikoihin kuin THL kevensi maskisuosituksia.

Kanta-Hämeessä on päätynyt sairaalahoitoon kevään mittaan joitakin influenssapotilaita. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Influenssa on alkanut vaivata kantahämäläisiä. Tautia on tavattu Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyksessä huhtikuun puolestavälistä lähtien, ja sitä esiintyy jatkuvasti. Sairaalahoidossa on ollut kuusi influenssapotilasta.

Ajankohta on influenssalle hyvin poikkeuksellinen. Tartuntauti alkoi levitä, kun THL kevensi maskisuosituksia, kertoo infektioylilääkäri Janne Mikkola Kanta-Hämeen keskussairaalasta.

– Yleensä influenssa vähenee kesän lähestyessä. Nyt tilannetta on vaikeaa ennustaa. Esimerkiksi marraskuussa annettu suoja tautia vastaan on heikentynyt, Mikkola kertoo.

Koronatartuntojen määrä Kanta-Hämeessä on laskusuunnassa. Se näkyy sekä erikoissairaanhoidon että perusterveydenhuollon vuodeosastojen koranakuormituksen hitaana vähenemisenä.

Koronaa on kuitenkin maakunnassa edelleen liikkeellä runsaasti. Esimerkiksi uusia hoivakotiepidemioita ilmenee viikoittain, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kertoo.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.