Hyppää sisältöön

Veroilmoituksen täydentäminen koskee joka neljättä – suurin osa hoitaa sen OmaVerossa sähköisesti

Kempeleessä ja Limingassa veroilmoitusta täydennetään lähes kokonaan sähköisesti. Siikalatvalla ja Hailuodossa joka viides turvautuu edelleen paperiseen veroilmoitukseen.

Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät ovat 10.5., 17.5. ja 24.5. Oma määräpäivä näkyy esitäytetystä ilmoituksesta. OmaVerossa veroilmoitusta voi täydentää vielä määräpäivänä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen määräpäivä lähestyy.

Verohallinnon tilastojen mukaan jokaisessa pohjoispohjalaisessa kunnassa täydennettiin veroilmoitusta viime vuonna useammin sähköisesti OmaVerossa kuin paperilla.

Sähköisessä veroilmoittamisessa on kuntien välillä isoja eroja: siinä missä Limingassa ja Kempeleessä OmaVeron käyttäjiä oli lähes 95 prosenttia kaikista veroilmoitusta viime vuonna täydentäneistä, niin esimerkiksi Siikalatvalla ja Hailuodossa luku oli alle 80 prosenttia.

– OmaVero avattiin henkilöasiakkaille loppuvuodesta 2018, joten siihen nähden sähköinen asiointi on lyönyt itsensä hienosti läpi koko maassa. Veroasioiden sähköisen hoitamisen trendi alkoi jo ennen korona-aikaa, mutta pandemia on kiihdyttänyt sitä entisestään, sanoo OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta.

Ensimmäinen määräpäivä palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoitukselle on ensi viikon tiistaina.

Verohallinnon tilastojen mukaan viime vuonna vain yhdellä henkilöllä neljästä oli tarvetta täydentää esitäytettyä veroilmoitusta.

Verohallinto saa paljon verotukseen liittyviä tietoja suoraan veroilmoitukselle, joten suurimman osan tarvitsee ainoastaan tarkistaa, että tiedot ovat oikein.

Lue lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia täältä.