Hyppää sisältöön

Veroilmoituksen täydentäminen koskee joka neljättä, suurin osa hoitaa sen OmaVerossa sähköisesti

Kainuussa veroilmoitusta täydennetään sähköisesti ahkerimmin Kajaanissa. Puolangalla ja Kuhmossa joka viides turvautuu edelleen paperiseen veroilmoitukseen.

Palkansaajien ja eläkeläisten täydentämisen määräpäivät ovat 10., 17. ja 24. toukokuuta. Oma määräpäivä näkyy esitäytetystä veroilmoituksesta. OmaVerossa veroilmoitusta voi täydentää vielä määräpäivänä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen määräpäivä lähestyy.

Verohallinnon tilastojen mukaan jokaisessa Kainuun kunnassa täydennettiin veroilmoitusta viime vuonna useammin sähköisesti OmaVerossa kuin paperilla.

Sähköisessä veroilmoittamisessa on kuntien välillä isoja eroja: siinä missä Kajaanissa ja Sotkamossa OmaVeron käyttäjiä oli yli 85 prosenttia kaikista veroilmoitusta viime vuonna täydentäneistä, niin esimerkiksi Puolangalla ja Kuhmossa luku oli alle 80 prosenttia.

– OmaVero avattiin henkilöasiakkaille loppuvuodesta 2018, joten siihen nähden sähköinen asiointi on lyönyt itsensä hienosti läpi koko maassa. Veroasioiden sähköisen hoitamisen trendi alkoi jo ennen korona-aikaa, mutta pandemia on kiihdyttänyt sitä entisestään, sanoo OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta.

Ensimmäinen määräpäivä palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoitukselle on ensi viikon tiistaina.

Verohallinnon tilastojen mukaan viime vuonna vain yhdellä henkilöllä neljästä oli tarvetta täydentää esitäytettyä veroilmoitusta.

Verohallinto saa paljon verotukseen liittyviä tietoja suoraan veroilmoitukselle, joten suurimman osan tarvitsee ainoastaan tarkistaa, että tiedot ovat oikein.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

.
.