Hyppää sisältöön

Hetken helpotus huolesta – Kemissä järjestettiin ukrainalaisille naisille hemmotteluhetki

Ammattiopiston opiskelija Alina Juopperin sai äitienpäivän alla idean, johon opiskelijat, opettajat ja yhteistyökumppanit lähtivät innolla mukaan.

Hiushoidosta nauttiva Anna Shelamova esittelee puhelimestaan kuvia Alina Juopperille. Kuva: Jenni Mehtonen / Yle

Tyynnyttävä musiikki soi taustalla, tila on koristeltu kukin ja sinikeltaisin värein. Meneillään on ukrainalaisille naisille järjestetty hemmottelupäivä ammattiopisto Lappian hiuspysäkillä.

Ukrainalainen Anna Shelamova nauttii hiustenleikkuusta ja tarjolla olevista herkuista. Shelamova on tullut kahden lapsensa kanssa Ukrainasta.

Hän on kiitollinen kaikesta Kemissä saamastaan avusta ja tuesta.

– On mukava olla täällä, on tosi lämmin olo. Halusin itkeä, kun sain kukkia, hän sanoo.

Kahvipöytää koristivat Ukrainan värit. Kuva: Jenni Mehtonen / Yle

"Kauneudenhoito on naisille tärkeää"

Hemmottelupäivän idean äiti on ammattiopistossa hius- ja kauneudenhoitoalaa opiskeleva Alina Juopperi, jonka juuret ovat Ukrainassa.

– Kauneudenhoito on ukrainalaisille naisille hyvin tärkeää. Mietin miten voin auttaa ja sain tämän idean, Alina Juopperi kertoo.

Anna Shelamovan tytär Varvara pääsi tutustumaan hiustenhoitoon Marjo Appelgrénin opastuksella. Kuva: Jenni Mehtonen / Yle

Lappian työnohjaaja ja ammatillinen opettaja Marjo Appelgrén innostui Juopperin ideasta. Tapahtumapäivä järjestettiin viikossa, ja perjantaina opiskelijoiden hemmoteltavina oli 27 ukrainalaista naista.

– Ajattelimme, että miten voisimme heitä auttaa ja virisi ajatus ihanasta tapahtumasta. Täällä Ukrainan kovien asioiden keskeltä tulleet äidit saavat hetken helpotuksen huolesta ja hetken rentoutuksen, Appelgrén sanoo.

– Ei voi edes ymmärtää sitä, mitä he käyvät tällä hetkellä läpi. Voimme vain aavistaa.

Mukana on ammattiopisto Lappian eri yksiköitä, yrityksiä ja Kemin vastaanottokeskus ja Suomen Punainen Risti.

– Yhteistyökumppaneita ei ole tarvinnut etsiä. Tämä on myös opiskelijoille hyvä esimerkkitapahtuma siitä, miten oman työn ohella voi järjestää toisille jotakin mukavaa, Appelgrén sanoo.

Lue lisää:

.
.