Hyppää sisältöön

Saamelaiskäräjät nimesi edustajat hyvinvointialueen saamen kielen lautakuntaan

Saamelaiskäräjien mukaan valinnassa on painoettu erityisesti alueellista ja eri kieliryhmien edustusta.

Saamen kielen lautakuntaan nimettiin viisi jäsentä ja viisi varajäsentä. Kuvituskuva. Kuva: Vesa Toppari / Yle

Saamelaiskäräjät on nimennyt edustajat Lapin hyvinvointialueen saamen kielen lautakuntaan.

Saamelaiskäräjien nimeämät jäsenet ovat Marko Tervaniemi, Klemetti Näkkäläjärvi, Terhi Harju, Petra Magga-Vars ja Ristenrauna Magga. Varajäseniksi nimettiin Iiris Mäenpää, Anne Maria Näkkäläjärvi, Tauno Ljetoff, Inga Koivisto ja Pirita Näkkäläjärvi.

Saamelaiskäräjät kertoo tiedotteessaan, että se painottanut valinnassa erityisesti alueellista ja eri kieliryhmien edustusta ottaen huomioon Lapin hyvinvointialueen aluevaltuuston jo tekemät päätökset.

Aluevaltuusto on nimennyt osan lautakunnan jäsenistä

Aluevaltuusto on nimennyt saamen kielen lautakuntaan aiemmin seitsemän jäsentä. Lapin Vihreät ja RKP Saame ovat valittaneet Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen Lapin hyvinvointialueen saamen kielen lautakunnan jäsenvalinnasta. Ne katsovat, että aluevaltuuston päätös jäsenvalinnoista tulee oikaista ja henkilövalinnat tehdä uudelleen.

Saamen kielen lautakunnan tehtävänä on ottaa kantaa siihen, miten aluevaltuuston päätökset vaikuttavat kielellisten oikeuksien toteutumiseen. Lautakunta myös arvioi saamenkielisten palvelujen tarvetta, saatavuutta ja laatua ja tekee tarvittaessa parannusehdotuksia aluehallitukselle.

Saamen kielen lautakunnassa on 13 jäsentä. Aluevaltuuston ja Saamelaiskäräjien lisäksi yhden edustajan valitsee kolttasaamelaisten kyläkokous.

Lue myös:

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.