Hyppää sisältöön

Erkki Tuomioja ei lähde enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa

40 vuotta kansanedustajana toiminut Erkki Tuomioja (sd.) jättää eduskunnan tämän kauden jälkeen. Hän kertoo päätöksen syntyneen jo edellisten eduskuntavaalien jälkeen.

Erkki Tuomioja on tällä hetkellä Ben Zyskowiczin jälkeen pitkäaikaisin kansanedustaja. Kuva: Silja Viitala / Yle

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) ei aio lähteä enää ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Tällä hetkellä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajana toimiva Tuomioja, 75, sanoo päätöksen kansanedustajauran lopettamisesta hautuneen jo vuosia. Hän kertoo päättäneensä asiasta jo edellisten eduskuntavaalien jälkeen.

– Silloin jo totesin, että ne jäävät viimeisiksi vaaleikseni. En ole muuttanut mieltäni. Päätöksellä ei ole mitään tekemistä nykyisen maailmantilanteen kanssa, Tuomioja lausuu.

Erkki Tuomioja on ollut kansanedustajana 40 vuotta. Hän oli eduskunnassa ensin vuosina 1970–1979 ja jälleen vuodesta 1991. Nykyisistä kansanedustajista ainoastaan kokoomuksen Ben Zyskowicz on toiminut kansanedustajana pitempään, yhtäjakoisesti vuodesta 1979 lähtien.

Tuomioja on toiminut ulkoministerinä viidessä eri hallituksessa. Vuosina 1999–2000 hän oli kauppa- ja teollisuusministerinä Lipposen toisessa hallituksessa. Lisäksi Tuomioja on työskennellyt muun muassa Helsingin apulaiskaupunginjohtajana.

Asiasta kertoi alunperin Facebook-julkaisussaan politiikan toimittaja Unto Hämäläinen.

.
.