Hyppää sisältöön

Liedossa juhlitaan 40–vuotiasta motoristikirkkoa

Tällä kertaa paraatiajoa ei ole. Tapahtumassa on ollut jopa 3 000 motoristia.

Tällainen oli tunnelma motoristikirkossa vuonna 2011. Arkistokuva. Kuva: Hanne Tuulos

Kahtena edeltävänä vuonna ovat kokoontumisrajoitukset kaataneet yhteisen ajokauden avauksen. Ensimmäinen Liedon motoristikirkko pidettiin vuonna 1981, mutta koronan takia nelikymppiset ovat viivästyneet parilla vuodella.

Juhlavuoden motoristikirkossa saarnaa Turun piispa Mari Leppänen. Motoristin psalmin lukijana on rovasti Erkki Marttinen, joka toi Liedon kirkkoherrana motoristikirkon Suomeen.

Yhteinen paraatiajo kokoontumisineen jää pois. Käytäntöä piti kokeilla jo keväällä 2020. Koronankin vaikutuksesta on järjestäjien mukaan mielekkäämpää keskittyä itse päätapahtumaan.

– Paraatiajon poisjäänti tällä kertaa ei tarkoita, että se olisi lopullisesti lakkautettu. Seuraavalla kerralla arvioidaan tilannetta taas uudelleen, toteaa Yvonne Smidtslund-Hissa Liedon seurakunnasta tapahtuman tiedotteessa.

Motoristikirkon kolehtikohde on Yhteisvastuukeräys. Tänä vuonna sen tuen kohteena ovat koronaeristyksestä ja etäopiskelusta kärsineet ja yksinäisyyttä ja ahdistusta kohdanneet nuoret.

Motoristikirkon ohessa voi tutustua mittavan peruskorjauksen läpikäyneeseen keskiaikaiseen kivikirkkoon, joka on ensimmäistä kesää avoinna muutostöiden jälkeen.

Itse drive-in -messu toimitetaan perinteisesti ulkoilmalavalla Liedon kirkon edustalla kello 15.

Voit katsoa vuoden 2019 motoristikirkon tunnelmaa Yle Areenasta.

.
.