Hyppää sisältöön

OYSin tulevaisuuden sairaalan rakennustyömaalla on toinen vaihe jo täydessä tohinassa – F-talon runko alkaa nousta

Samaan aikaan ensimmäisen rakennusvaiheen A- ja B-rakennuksissa alkaa olla pian käyttövalmiita tiloja, ja potilaitakin voidaan osissa rakennuksia ottaa vastaan jo ensi vuonna.

Oulun yliopistollisen sairaalan rakennustyömaa Oulussa. F-rakennus valmistuu etualalle. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun yliopistollisen sairaalan uudisrakentamisessa on alkanut jo toinen rakennusvaihe, ja se alkaa näkyä myös ohikulkijoille.

Toisen vaiheen ensimmäisen osan, F-rakennuksen perustuksia on jo tehty ja runko alkaa pikku hiljaa nousta, kertoo OYS 2030 -projektin ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio.

Samaan aikaan ensimmäisen rakennusvaiheen A- ja B-rakennuksissa alkaa olla jo käyttövalmiita tiloja. Potilaat pääsevät ensi vuoden puolella asioimaan ainakin osaan tätä niin sanottua kuumaa sairaalaa.

– Molemmat rakennukset valmistuvat vaiheittain niin, että tämän vuoden syyskuussa A-rakennus luovutetaan käyttöönottoa varten, ja vuodenvaihteen jälkeen B-rakennus, Tampio sanoo.

Muun muassa päivystys sekä synnytys- ja teho-osastot sisältävä ensimmäinen vaihe on loppuosaltakin maalissa viimeistään alkuvuonna 2024.

Toisen vaiheen F-talo-osuus valmistuu kesään 2025 mennessä.

– Vuoden päästä rakennuksen harja jo näkyy, arvioi Tampio.

C-talollekin on olemassa rakennuslupa sosiaali- ja terveysministeriöltä sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuustolta, mutta sen suunnittelua ei ole vielä aloitettu.

Liikenteelle poikkeusjärjestelyjä tänä kesänä

Uuden yliopistosairaalan rakennustyöstä aiheutuu poikkeusjärjestelyjä liikenteelle tästä viikosta alkaen. Kaikkiaan liikennettä voidaan ohjata poikkeusreiteille alueella syyskuuhun saakka.

Ensin alueella kaivetaan tien alle uuden sairaalan sähkökaapeleita. Vaikutusalue ulottuu Kajaanintieltä Aapistielle sekä edelleen OYSin piha-alueelle johtavalle tieosuudelle.

Kesäkuussa aloitetaan myös uusien liittymien rakentaminen Kajaanintien ja Aapistien risteysalueella.

Kulku sairaala-alueelle on mahdollista töiden ajan, mutta työt voivat aiheuttaa alueelle ruuhkaa. Paikalla on kiireisimpinä aikoina liikenteenohjaus.

Aiemmin aiheesta:

Päivitetty juttua 9.5. kello 10.43 sairaalan rakentamisen vaikutuksella liikenteeseen tänä kesänä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.