Hyppää sisältöön

Hoitoala ei houkuttele kesätöihin – etenkin ikäihmisten palveluissa pulaa työntekijöistä Pohjanmaan hyvinvointialueella

Ainoastaan 80 prosenttia vapaista paikoista on saatu täytettyä. Suuriin yksiköihin tarvitaan ensisijaisesti lähihoitajia. Hoitoalan maine ja palkkaus eivät kuitenkaan tällä hetkellä houkuttele.

Ikäihmisten palvelut eivät houkuttele kesätöihin samalla tavoin kuin päivystyspoliklinikka. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Pohjanmaan hyvinvointialue hakee tänä kesänä yhteensä 850 kesäsijaista eri tehtäviin. Määräaikaan mennessä paikoista saatiin täytettyä kuitenkin vain 80 prosenttia.

Suurin pula lähihoitajista on vanhustenhoidon sekä kotihoidon puolella. Hakuaikaa on pidennetty aina toukokuun loppuun asti. Päivystyspolikliniikka on kesätyöhakijoiden parissa suosituin.

Pohjanmaan hyvinvointialueen koordinoivan palveluesimiehen Anna-Mari Sanjaman mukaan hakijoita on ollut aikaisempaa vähemmän.

– Koko ala olisi nosteen tarpeessa tällä hetkellä, Sanjama toteaa.

Sanjaman mukaan hoitoalan koulutuksesta valmistuu aikaisempaa vähemmän hoitohenkilökuntaa, samalla koronakriisi on vaikuttanut alan maineeseen negatiivisesti.

Koordinoiva palveluesimies Joakim Bäcklundin vastuualueena ovat Mustasaari, Vöyri, Pietarsaari, Luoto, Pedersöre, Uusikaarlepyy, Närpiö, Kaskinen, Kristiinankaupunki sekä Maalahti ja Korsnäs.

– Näillä alueilla tilanne on hankalin kotihoidon osalta, etenkin Kristiinankaupungissa, Vöyrillä, Mustasaaressa sekä Maalahdessa, Bäcklund toteaa.

Bäcklundin mukaan yksi syy sijaisten saatavuusongelmien taustalla on yksikköjen suuri koko.

– Haemme ensisijaisesti lähihoitajia. Valitettavasti ikäihmisten palvelut jäävät ilman hakijoita. Se ei ole yhtä suosittu kuin muut osastot, Bäcklund toteaa.

Sanjaman mukaan kaikki osastot eivät tule saamaan riittävästi sijaisia.

– Osalla osastoja toimintaa voidaan supistaa, mutta niillä osastoilla jossa sitä ei voi tehdä en tiedä kuinka asia voidaan ratkaista, Sanjama sanoo.

Bäcklundin mukaan myös hoitoalan lakko sekä joukkoirtisanotumiseen kehottaminen on vaikuttanut tilanteeseen.

– Sehän ei varsinaisesti paranna tilannetta. Jotenkin positiivista asennetta pitäisi pystyä viestimään paremmin. Ala on antoisa, mutta palkan on oltava linjassa työtehtävien vaatimustason kanssa. Palkkojen korottaminen tekisi ammatista houkuttelevamman, Bäcklund toteaa.

Juttu on käännetty Svenska Ylen artikkelista:

.
.