Hyppää sisältöön

Viitasaari käy kamppailuun hoitajapulaa vastaan, vieheenä puolen vuoden vuokranalennus ja tuntuva rekrytointilisä

Viitasaaren kaupunginhallitus esittää Wiitaunionille rekrytointilisän käyttöönottoa. Jos aiemmin on päätetty vuokrahyvityksestä.

Wiitaunionia vaivaa hoitajapula erityisesti vanhusten asumispalveluissa. Kuva: Antro Valo / Yle

Hoitajapulan kanssa kamppailevassa Viitasaari suunnitelee uusia keinoja henkilöstön houkuttelemiseksi. Kaupunginhallitus esittää nyt Wiitaunionille rekrytointilisän käyttöön ottamista. Wiitaunioni on Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan muodostama terveydenhuollon organisaatio.

Kaupunginhallitus esittää, että käyttöön otetaan kesäkuun alusta vuoden loppuun voimassa oleva rekrytointilisä, joka on suuruudeltaan 300 euroa kuukaudessa.

Esityksen mukaan lisän piirissä ovat kelpoisuusehdot täyttävät täyttä työaikaa tekevät uudet työntekijät. Edellytyksenä on vähintään neljän kuukauden työsuhde.

Jo aiemmin on päätetty, että rekrytointien helpottamiseksi kaupunki tarjoaa vuoden jälkipuoliskolla uusille hoitajille asumiskauluissa 50 prosentin vuokrahuojennuksen kolmen kuukauden ajaksi.

Työvoimapula Wiitaunionissa on pahentunut vähitellen erityisesti vanhusten asumispalveluissa. Asumispalveluyksiköiden avoimiin toimiin ei ole tullut lainkaan hakemuksia. Asiakaspaikkoja on siksi pitänyt vähentää ja painetta hankkia ostopalveluita on kasvanut.

.
.