Hyppää sisältöön

Paltamon uusi kunnantalo otetaan käyttöön ensi kuussa – kuuntele, mitä mieltä paltamolaiset ovat hirsisestä kunnantalosta

Uusi kunnantalo on keskeisellä paikalla Kiehimänjoen läheisyydessä. Kunnanjohtaja Pasi Ahoniemen mukaan kunnantalo on myös Paltamon käyntikortti valtatien ja kirkonkylän suuntaan.

Paltamon uuden kunnantalon suurista ikkunoista näkyy jokimaisema. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Toimittaja Arto Loukasmäen haastattelussa ovat paltamolaiset Elina Rautiainen, Kari Kokkonen, Erkki Hoffren ja Helena Korkkonen.

Paltamon uusi kunnantalo otetaan käyttöön ensi kuussa. Hirsisen kunnantalon rakentaminen alkoi vuosi sitten, ja se maksaa noin 2,2 miljoonaa euroa. Materiaalivalinnalla on haettu rakennukselle muun muassa pitkää elinkaarta.

Paltamossa ryhdyttiin suunnittelemaan uutta kunnantaloa kaksi vuotta sitten, kun nykyisellä virastotalolla ilmeni sisäilmaongelmia. Kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi esitteleekin uutta kunnantaloa ylpeänä.

– Tällaisia tiloja kannattaa ja pitää esitellä ylpeänä. Ennen kaikkea olen todella onnellinen henkilöstömme ja päättäjiemme puolesta, kun pääsemme turvallisiin ja terveellisiin tiloihin.

Ahoniemen mukaan nykyisessä kunnantalossa ongelmat ja rakenne olivat sellaisia, ettei niitä kannattanut ruveta korjaamaan.

– Päädyimme nopeasti uudisrakennuksen kannalle, koska vanhan korjaaminen olisi tullut jopa hieman kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen.

Keskeisellä paikalla oleva oleva kunnantalo on Ahoniemen mukaan myös Paltamon käyntikortti valtatien ja kirkonkylän suuntaan. Samaa mieltä on paltamolainen Elina Rautiainen.

– Minusta uusi kunnantalo on tosi hieno ja moderni. Kun tulet Paltamoon päin, se pistää heti silmään. On myös hienoa, että se on rakennettu puusta, se on ilmastoystävällinen.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.