Hyppää sisältöön

Vuokatissa romahti lumilautatunnelin katto myöhään maanantai-iltana: tunneli on toistaiseksi käyttökiellossa

Tunneli on 80 metriä pitkä, kattoa sortui noin 20 metrin matkalta.

Vuokatin lumilautatunnelin kattoa romahti myöhään eilen illalla 20 metrin matkalta. Kuva: Rami Moilanen / Yle

Lumilautatunnelin kattoa on sortunut Vuokatissa 20 metrin matkalta myöhään maanantai-iltana. Pelastuslaitos on varmistanut paikan päällä, ettei henkilövahinkoja ole tapahtunut.

Onnettomuuden syystä ei ole tietoa.

Onnettomuus tapahtui Sotkamossa Ilkantiellä. Alue on eristetty ja tunneli toistaiseksi käyttökiellossa. Tunnelin yhteydessä olevaan rakennukseen tuli myös vaurioita.

– Eilen illalla sain tiedon, että tunneli on romahtanut. Nyt aamusta ollaan selvitelty kuinka mennään eteenpäin. Rakennus on nyt toistaiseksi kiinni, kertoo toimitusjohtaja Lauri Suutarinen Vuokatinrinteiltä.

Lumilautatunneli on rakennettu 2000-luvun alussa. Lumilautatunneli ei ole ollut pariin vuoteen toiminnassa koronapandemian vuoksi.

– Se sortui kuitenkin sellaiseen aikaan, ettei ketään ollut paikan päällä, Suutarinen summaa.

Palveluita Kattikeskuksesta siirretään Pohjoisrinteiden puolelle. Lumilautatunneli oli Kattikeskuksen rakennuksen jatkona. Rakennuksessa oleva hampurilaisravintola on toukokuun suljettuna talvisesongin jälkeen, sen avautuminen selviää lähipäivinä.

Myös hiihtoputki tutkitaan

Myös Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen on tyytyväinen romahtamisen ajankohtaan. Katastrofi olisi ollut isompi sesongin aikaan. Kunta omistaa tunnelin kiinteistöstä suurimman osan eli 60 prosenttia.

Sotkamossa on myös 90-luvulla rakennettu hiihtoputki, jossa on käytetty samaa rakennetta.

– Kyllä me aiotaan tämän seurauksena tehdä tietyt tarkastukset hiihtoputkenkin osalta.

.
.