Hyppää sisältöön

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs ei asetu ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa perhesyiden vuoksi

Oulun vaalipiirin ylivieskalainen kansanedustaja Juha Pylväs kertoo, että päätöksen taustalla on perhepiirissä muutama kuukausi sitten todettu vakava sairastuminen. Pylväs on toisen kauden kansanedustaja.

Juha Pylväs on toisen kauden kansanedustaja. Hänet valittiin eduskuntaan vuoden 2015 vaaleissa. Pylväs puhui huhtikuussa eduskunnassa. Kuva: Silja Viitala / Yle

Oulun vaalipiirin ylivieskalainen kansanedustaja Juha Pylväs (kesk.) ei ole ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs kertoo, että päätöksen taustalla on perhepiirissä muutama kuukausi sitten todettu vakava sairastuminen.

– Tämän pohjalta olen joutunut pohdiskelua tekemään ja laittamaan arvoja uuteen järjestykseen. Minun paikkani on jatkossa olla edustamassa muualla kuin täällä eduskunnassa.

Pylväs on toisen kauden kansanedustaja. Hänet valittiin eduskuntaan vuoden 2015 vaaleissa.

Viime eduskuntavaaleissa 2019 hän sai 6 100 ääntä. Pylväs kertoo saaneensa pääosin myönteistä viestiä kerrottuaan ratkaisustaan, mutta moni hätkähti uutisen kuultuaan.

– On se ollut monelle myös järkytys ja erittäin suuri yllätys. Olen aiemminkin pitänyt yksityiselämän julkisuudesta pois. Toki se silloin yllätyksenä tulee, kun peruste ratkaisulle tulee yksityiselämän puolelta.

Pylväs sanoo jatkavansa työskentelyä omassa yrityksessään. Hänellä on maatalous- ja koneyritys yhdessä veljensä kanssa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.