Hyppää sisältöön

Osaa työnhakuvelvoitteet huolestuttavat, pelottavat ja jännittävät – kerro meille kokemuksesi työnhausta

Uusi työnhakumalli astui voimaan maanantaina 2. toukokuuta. Kerro meille, millaista työn hakeminen tänä päivänä on.

Uusi työnhakumalli astui voimaan maanantaina 2. toukokuuta. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Uusi työnhakumalli astui voimaan maanantaina 2. toukokuuta. Hakijan on jatkossa haettava neljää työpaikkaa kuukaudessa ja tapaamisia TE-toimiston virkailijan kanssa on jopa kahden viikon välein.

Maaliskuussa kerrottiin, että MOT:n kyselyyn vastanneet työttömät eivät usko lisääntyneiden haastattelujen auttavan työn löytämisessä. Resurssien suuntaaminen uusiin asiakkaisiin saattaa heikentää pitkäaikaistyöttömien asemaa.

Iisalmen ja Kuopion TE-Palvelut Messistä kerrotaan sähköpostitse, että Kuopiossa kaksi edellistä viikkoa ovat olleet vilkkaita. Asiakkaita on käynyt puolet enemmän kuin aikaisemmilla viikoilla ja CV:n päivittäjiä on ollut myös enemmän.

Pohjois-Savon TE-toimiston asiantuntijat kertovat, että kasvokkain palvelu ja kontaktointi aikaisempaa useammin on koettu hyvänä asiana. Kasvokkain tapaamiset voivat kuitenkin turhauttaa pitkän matkan takaa, jos asiakkaalle on jo suunnitelmia tulevaisuudessa työllistymisestä tai koulutukseen hakeutumisesta.

Työnhakuvelvoite on puhuttanut myös asiakkaita. Osaa asiakkaista työnhakuvelvoitteet huolestuttavat, pelottavat ja jännittävät. Välillä asiakkaat ovat myös ihmetelleet, miten he löytävät joka kuukausi neljä paikkaa, mitä hakea.

Tuore tutkimus: Työnhakemisesta tullut liian vaikeaa

Työnhaku voi aiheuttaa päänvaivaa muutenkin.

Tuoreen SAK:n tutkimuksen mukaan työnhakemisesta on tullut monelle työntekijälle liian vaikeaa. (siirryt toiseen palveluun) Työpaikkailmoitusten vaatimukset ovat epärealistisia ja samaan aikaan työpaikkailmoitus voi olla vaikeasti tulkittava.

Voit keskustella aiheesta 13.5. klo 23 asti.

Lue myös: