Hyppää sisältöön

Velkakierteeseen vajonnut Otso Gold yrittää myydä Raahen kultakaivostaan – yrityssaneeraus sai kolmen kuukauden jatkoajan

Kaivosyhtiö yrittää järjestellä lähes 140 miljoonan euron velkojaan. Ratkaisua haetaan nyt Raahen kultakaivoksen myynnistä. Otso Goldin velkajärjestelyehdotusten takaraja on siirretty elokuun loppuun.

Raahen kultakaivos avattiin viime syksynä, mutta toiminta keskeytettiin keväällä kulujen karsimiseksi. Kuva: Risto Degerman / Yle

Tukalassa taloustilanteessa olevalle Raahen kultakaivokselle etsitään uutta omistajaa. Kaivoksen myynnistä haetaan ratkaisua Otso Goldin yrityssaneeraukselle tai mahdolliselle konkurssille.

Saneerausmenettelyn vetäjä, asianajaja Pekka Jaatinen, kertoo, että talousselvityksille on annettu lisäaikaa ja velkaehdotusten takaraja on nyt elokuun lopussa. Aiemmin niiden piti valmistua jo toukokuun lopulla.

Jaatinen vahvistaa, että Otso Goldin johto valmistelee kaivoksen myyntiä, mutta muutoin kauppakuvioista ja siihen liittyvistä velkajärjestelyistä ei vielä kerrota enempää.

Yrityssaneerausselvitysten mukaan Raahen kultakaivoksella on velkaa lähes 140 miljoonaa euroa. Tuotanto Raahessa on keskeytetty talousselvittelyjen ajaksi.

Raahen kultakaivos avattiin vuonna 2011, ja sillä on ollut toistuvia talous- ja tuotantovaikeuksia.

Lue lisää:

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.