Hyppää sisältöön

Mies pisti insuliinia puolisoonsa tappamistarkoituksessa – oikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Mies yritti tappaa puolisonsa Lappeenrannassa alkuvuodesta. Hän muun muassa piikitti naiseen hengenvaarallisen määrän insuliinia. Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa tuomion mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi puolisonsa murhan yrityksestä syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Kuva: Silva Nieminen / Yle

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on määrännyt puolisonsa murhan yrityksestä syytetyn miehen mielentilatutkimukseen.

Mies yritti tappaa puolisonsa Lappeenrannassa alkuvuodesta. Hän muun muassa piikitti naiseen hengenvaarallisen määrän insuliinia. Uhrilla ei ole diabetesta.

Teko tapahtui tammikuussa 2022 pariskunnan kodissa ja motiivina oli haastehakemuksen mukaan ero. Mies oli yrittänyt tappaa insuliinilla myös itsensä.

Mielentilatutkimusta pyysi syytetty itse.

Murhan vai tapon yritys?

Käräjäoikeus alkoi käsitellä tapahtunutta huhtikuussa.

Syytteiden mukaan mies oli insuliinin pistämisen lisäksi kuristanut naista sekä lyönyt häntä kädellä tai puisella pesäpallomailalla tai jonkinlaisella astalolla.

Mies myönsi oikeudessa tappamistarkoituksen, mutta kiisti kuristamisen ja astalon käytön. Myöskään käräjäoikeus ei löytänyt näyttöä kuristamisesta tai astalon käytöstä.

Käräjäoikeudessa selvisi, että syytetty oli ennen tapahtunutta ollut sairauslomalla fyysisten ja henkisten vaivojen takia.

Oikeuden mukaan mielentilan tutkiminen on syytetyn oikeusturvan kannalta tarpeellinen.

Käräjäoikeus puntaroi, oliko kyseessä murhan vai tapon yritys. Rikosnimike ja rangaistusseuraamus selviävät mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Miestä syytetään myös ampuma-aserikoksesta sekä laittomasta uhkauksesta, jonka kohteena ei ollut hänen puolisonsa vaan toinen henkilö. Myös näiden syytteiden kohdalla tuomio tulee mielentilatutkimuksen valmistuttua.