Hyppää sisältöön

Kainuun soten talousahdinko syvenee – koko vuosi painuu 11,3 miljoonaa euroa miinukselle jos mitään ei tehdä

Kainuun sote-kuntayhtymän hallitus sai tänään eteensä ennusteen 3,2 miljoonan euron lisäalijäämästä aiempaan verrattuna. Konkreettisia sopeuttamisesityksiä tarvitaan nyt heti, sanoo yhtymähallituksen puheenjohtaja Paavo Oikarinen.

Arkistokuva. Kuva: Heikki Rönty / Yle

Kainuun soten talousennuste on huonontunut entisestään. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymähallitukselle esiteltiin tänään ennuste, jossa koko vuoden talous toteutuu 11,3 miljoonaa euroa alijäämäisenä.

Alijäämäennustetta synkensi alkuvuoden eli tammi–maaliskuun talouden toteuma, joka näyttää, että kulut ovat nousseet lähes kauttaaltaan, luonnehtii yhtymähallituksen puheenjohtaja Paavo Oikarinen.

Hänen mukaansa nyt tarvitaan välittömästi konkreettisia säästöesityksiä. Yhtymähallitus kokoontuu seuraavan kerran 1.6.

– Alkaa olla jo melkoisen kiire. Jos päätämme lähteä tasapainottamaan taloutta, pitää olla selkeitä esityksiä ja niiden vaikuttavuus pitää arvioida.

Tänään koolla ollut yhtymähallitus kirjasi vastauksena valtuustoaloitteeseen (siirryt toiseen palveluun), että tulosalueiden on tehtävä esityksiä talouden tasapainottamiseksi.

– Nyt meidän on käytännössä tiedostettava, että ratkaisut eivät tule olemaan kivoja kenellekään.

Oikarinen muistuttaa myös, että taloudenhallinnan kokonaisuuteen tulee vielä mukaan hyvinvointialueen budjetointi.

Kainuun hyvinvointialue saa ensi vuodelle valtion rahoitusta noin 369 miljoonaa euroa, mikä vastaa suurin piirtein nykyisiä kustannuksia, mutta ei huomioi vääjäämättä kasvavia kuluja.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

.
.