Hyppää sisältöön

Analyysi: Hoitajat haluavat viedä kunta-alan palkkaratkaisun kahdelle eri raiteelle, mutta muut vastustavat hanketta

Osapuolten hermot ovat kunta-alan työehtoneuvotteluissa poikkeuksellisen kireällä, kirjoittaa politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

Superin puheenjohtaja Silja Paavola ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen eivät hyväksyneet sovittelijalautakunnan esitystä keskiviikkona. Esitys oli kaukana Superin ja Tehyn tavoitteista. Kuva: Silja Viitala / Yle

“Luokattoman huono” sovintoesitys. Tähän tapaan hoitajia edustavan Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kuvasi sovittelulautakunnan esitystä kunta-alan työehtoriidan ratkaisemiseksi.

Rytkösen kommentti kuvasi ennen kaikkea sitä, kuinka kaukana hoitajaliitot ja kuntatyönantaja olivat toisistaan palkkaratkaisussa.

Tämä tuli esille myös Kunta- ja hyvinvointitaluetyönantajien KT:n toimitusjohtaja Markku Jalosen kommenteissa, joiden mukaan palkankorotuksissa liikutaan nyt kipurajoilla.

Kalliiksi hoitajien palkkaratkaisun toteutuminen tulisikin riippumatta siitä, mitä lukuja palkkaohjelman kustannuksista käyttää.

Hoitajajärjestöt ovat arvioineet oman alansa korotusten maksavan 306–353 miljoonaa euroa vuodessa. Valtiovarainministeriön mukaan koko kunta-alaa koskeva palkkaohjelma puolestaan kustantaisi 3,7 miljardia euroa vuodessa.

Nyt hoitajien strategiana näyttää olevan oman palkkaohjelman toteuttaminen muista kunta-alan järjestöistä erillään.

Joukkoirtisanoutumiset mahdollisia

Tehy ja Super ilmoittivat, että ne jatkavat joukkoirtisanoutumisen valmistelua. Irtisanoutumiset voisivat astua voimaan aikaisintaan sen jälkeen, kun muut kunta-alan työehtosopimukset on saatu tehtyä.

Näyttää siltä, että järjestöt säästävät voimakkainta painostuskeinoa siihen asti, kunnes muut ovat päässeet omiin sopimuksiinsa.

Puheenjohtaja Rytkönen on myös todennut, ettei heillä ole kiire päästä sopimukseen. Järjestöt voivat odottaa siihen asti, kunnes hoitajat siirtyvät uusien hyvinvointialueiden työntekijöiksi vuodenvaihteessa.

Hoitajajärjestöt ajattelevat, että hyvinvointialueilla on paremmat mahdollisuudet rahoittaa palkankorotukset kuin kunnilla. Hyvinvointialueiden rahat tulevat suoraan valtion pussista.

Samalla hoitojärjestöt tavoittelevat hyvinalueille omaa pääsopimusta, joka voisi tuoda liikkumavaraa tulevaisuuden palkkaratkaisuihin.

Tehy ja Super kertoivatkin keskiviikkona, että joukkoirtisanoutumiset käynnistyvät viimeistäänliikkeenluovutuksen yhteydessä, ellei työehdoista ole päästy sopuun ennen sitä.

Kahden erillisen palkkaratkaisun syntymisen todennäköisyyttä vahvisti myös työministeri Tuula Haataisen ulostulo keskiviikkona. Haatainen toivoi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että kunta-alan muut osapuolet pääsisivät sopuun sovintoesityksen pohjalta.

Työntekijäliittojen välit erityisen kireät

Kunta-alan sopimuksen syntyminen näyttää tällä hetkellä hankalalta, koska työnantajien ja työntekijöiden välit ovat kireät keskenään. Työnantajien mukaan hoitajajärjestöt eivät pyri kompromissiin, vaikka muut ovat siihen valmiita.

Työnantajilla on myös halu tehdä vain yksi kunta-alaa koskeva palkkaratkaisu, jotta samaa työtä tekevät eri järjestöjen jäsenet saisivat samasta työstä saman palkan.

Myöskään työntekijäliittojen keskinäisissä väleissä ei näytä olevan hurraamista. Muut työntekijäjärjestöt epäilevät, että Tehy ja Super eivät saa taktiikallaan muita parempia palkankorotuksia.

Samalla muissa työntekijäjärjestöissä väläytetään kunta-alan palkkaratkaisun tekemistä ilman hoitajajärjestöjä.

Tehy ja Super muistuttavat, että heille kelpaavat muiden sopimat palkankorotukset. Sen sijaan työnantajat eivät saisi työpaikoille työrauhaa, jos työehdoista sovitaan ilman Tehyä ja Superia. Noin kahdeksan kymmenestä hoitajasta kuuluu Tehyyn tai Superiin.

Jotakin tilanteen vakavuudesta kertoo se, että hoitajajärjestöt kaatoivat sovittelulautakunnan esityksen. Se on työmarkkinahistoriassa poikkeuksellista.

Voit keskustella aiheesta 12.5. kello 23:een saakka.

Lue lisää: