Hyppää sisältöön

Tampereen radiostudio siirtyy MM-kisahuuman keskelle lähetyskonttiin – luvassa suoraa kiekkotunnelmaa, kisavieraita tai vaikka pöytälätkää

Radio elää suorana mukana Tampereen keskustan kiekkohuumassa ensimmäisestä ottelupäivästä alkaen.

Miia Roivainen ja Anna-Mari Raaska ovat valmiina välittämään kisatunnelmia ja -ilmiöitä suoraan Tampereen keskustasta. Ylen lähetyskontti on siellä studiona koko MM-kisojen ajan. Kuva: Marjut Suomi / Yle Tampere

Radio Suomen radiolähetykset Pirkanmaalta siirtyvät Tampereella pelattavien jääkiekon MM-kisojen ajaksi keskustaan. Radiostudio siirtyy lähetyskonttiin Tampereen ydinkeskustaan niin sanotulle Molinin tontille kahdeksi viikoksi perjantaista alkaen.

Tampereen ytimessä sijaitsevalla Molinin tontilla vietetään kaikille avointa ja ilmaista kiekkokarnevaalia koko jääkiekon MM-kisojen ajan. Siellä näkyvät myös kaikki Tampereen areenalla pelattavat ottelut.

Juontaja tapahtumien keskellä

Aamujuontaja Miia Roivainen iloitsee, kun pääsee Mediapoliksen studiosta ihmisten keskelle.

– Saan todistaa omin silmin, mitä tapahtuu. Herättelemme kaupungin uuteen kisa-aamuun. Haluan, että kiekkohuuma ja kaikki ilmiöt sen ympärillä kuuluvat suorasta lähetyksestä, Miia Roivainen sanoo.

Ylen radiokontin kuvitus on saanut inspiraationsa ympäröivästä kaupungista. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Kokemuksia ja muistoja

Tampere oli edellisen kerran kansainvälinen kiekkokaupunki vuonna 1965. Kisat muistetaan yhä, ja tänä keväänä syntyy uusia muistoja.

– Tämä kevät pysyy tamperelaisten muistoissa vielä vuosikymmeniä. Haluamme olla kaupunkilaisten ja kiekkovieraiden kanssa kokemassa ja taltioimassa ainutlaatuisia elämyksiä, sanoo aluetoimituksen päällikkö Aki Karjalainen.

Hyvä paikka lähetykselle

Iltapäiviä Molinin tontin lähetyskontista juontaa Anna-Mari Raaska.

– Tavoitteenani on tehdä tavallistakin elävämpää iltapäivälähetystä, kun olen siellä ihmisten keskellä. Ja tietenkin nostattaa kisatunnelmaa niin paljon, että Suomi voittaa.

– Lähetyspaikka on hyvä ja hyvä, että on seinät studion ympärillä, sillä kevään ilmoista ei aina tiedä, Anna-Mari Raaska pohtii.

Roivainen ja Raaska muistuttavat vielä, että kuuntelemalla taajuutta 99,9 radiosta tai nettilähetystä Yle Areenasta, saat tietää, mitä lähetyskontilla juuri tänään tapahtuu. Seuraa myös Yle Tampereen sosiaalisen median kanavia. Odotettavissa on ainakin mielenkiintoisia vieraita ja muun muassa pöytälätkäotteluita.

Pirkkalaisjoukkue on jo valmiina pelipaidat päällä. Kuva: Miikka Varila / Yle

Kiekon koti -toiminta-alue on ilmainen, päihteetön ja sopii koko perheelle. Aluetta hoitavat paikalliset jääkiekkoseurat, Suomen jääkiekkoliitto sekä Tampereen seurakunnat.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Aiotko osallistua ilmaistapahtumiin tai mennä hallille katsomaan pelejä? Voit keskustella aiheesta perjantaihin 13.5. kello 23 asti.

Lue lisää:

Mitä kiekkokaupunki Tampere kisaturisteille tarjoaa, sen löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).