Hyppää sisältöön

Oulun tapahtuma- ja elämysareenan suunnittelu Raksilaan etenee – selvityksen mukaan areena voisi sijoittua oikeus- ja poliisitalon tontille

Selvitystyön mukaan areena olisi tarkoituksenmukaisinta toteuttaa oikeus- ja poliisitalon tontille yhteistyössä sijoittajien kanssa. Areenahanke olisi toteutuessaan yksi Oulun merkittävimmistä kaupunkikehittämisen hankkeista.

Areenahanke olisi toteutuessaan yksi Oulun merkittävimmistä kaupunkikehittämisen hankkeista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Kontukoski Oy

Ouluun pitkään kaavaillun tapahtuma- ja elämysareenan suunnitelmat etenevät.

Oulun kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia sijoittaa Oulun tapahtuma- ja elämysareena oikeus- ja poliisitalon tontille tai Raksilan urheilupuistoon.

Selvitystyö oikeus- ja poliisitalon tontin osalta on nyt valmistunut. Kaupunginhallitus päättää jatkotoimenpiteistä kokouksessaan ensi maanantaina.

Tehtyjen selvitysten mukaan areena olisi tarkoituksenmukaisinta toteuttaa oikeus- ja poliisitalon tontille yhteistyössä sijoittajien kanssa.

Yhteistyömallin toteutettavuus tulee varmistaa markkinavuoropuhelulla, jonka aikana kaupunki kartoittaa potentiaalisten toteuttajien, toimintaa pyörittävien operaattoreiden ja rahoittajien osallistumishalukkuutta areenahankkeeseen. Lisäksi kaupunki saa vuoropuhelussa palautetta suunnitelmien toteuttamiskelpoisuudesta.

Tämän jälkeen kaupungilla on paremmat valmiudet areenan eri sijoitusvaihtoehtojen vertailuun ja päätöksentekoon areenahankkeen toteutuksesta.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Kontukoski Oy

Paikalle kaavailtu areenakonsepti voi vielä muuttua vuoropuhelun aikana.

Areenahanke olisi toteutuessaan yksi Oulun merkittävimmistä kaupunkikehittämisen hankkeista. Se olisi myös Suomen pohjoisin sisätapahtuma-areena, joka sijaintinsa puolesta palvelisi puolta Suomea.

Selvityksen mukaan areenalla olisi ympärillään laaja markkina-alue, joka ulottuisi aina pohjoisen Ruotsin ja Norjan alueille.

– Areenahanke tukisi kaupunkikeskustan kehittymistä ja toisi mukanaan myös merkittäviä aluetaloudellisia vaikutuksia rakentamis- ja toimintavaiheissa, kertoo Oulun yhdyskuntajohtaja Marko Kilpeläinen tiedotteessa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.