Hyppää sisältöön

Karhu Basketin mestarit juhlivat ensin Tallinnassa – kansanjuhla todennäköisesti ensi viikolla Kauhajoella

Suomenmestarit lähtevät viikonlopuksi naapurimaahan. Kansanjuhlaa järjestellään kiireellä Kauhajoelle jo ensi viikolle, sillä amerikkalaisvahvistukset lähtevät pian kotiin.

Miesten Korisliigan suomenmestarit 2022. Kuva: Ville Vuorinen / Lehtikuva

Karhu Basket ry:n puheenjohtaja Vesa Ojalan puhelin soi Kauhajoella taukoamatta. Samalla hän huikkii tervehdyksiä puolen päivän aikaan lounaalle kokoontuneelle voittajajoukkueelle.

– Haastatteluja on ollut koko aamu. Kyllä on nyt saanut kertoa mielipiteensä ja vastata kysymykseen "Miltä nyt tuntuu", Vesa Ojala hymyilee.

Siinä ohessa seuran puheenjohtaja järjestelee voittajille taustajoukkoineen kiitosmatkaa Tallinnaan.

– Pariksi päiväksi menemme. Lähdemme huomenna aamupäivällä ja tulemme sunnuntaina takaisin, Vesa Ojala kertoo.

Yleisöjuhla ensi viikolla?

Koripalloseura Karhu Basket pyrkii järjestämään myös yleisöjuhlan ensi viikolle, ja yhteistyökumppaniksi pyydetään Kauhajoen kaupunkia.

– Orkestereitakin on jo kysytty, mutta emme ole vielä saaneet, Vesa Ojala jatkaa.

Kauhajoen kaupunki ei vielä torstaina aamupäivällä ollut ehtinyt mukaan juhlajärjestelyihin, mutta "hihat kääritään" tälläkin kertaa, lupailee kaupunginhallituksen puheenjohtaja Urpo Paananen.

– Oranssi näkyy täällä kaupunkikuvassa. Emme voi ohittaa mestaruutta pelkillä ablodeilla, Urpo Paananen toteaa.

Vahvistukset lähdössä kotiin

Yleisöjuhlan järjestämisellä on kiire, sillä voittajajoukkueen amerikkalaisvahvistukset lähtevät kotimaahansa ensi viikon loppupuolella.

Keskiviikkoinen mestaruus on Karhu Basketille kolmas. Edellisiin mestaruusjuhliin vuosina 2018 ja 2019 osallistui Kauhajoella tuhansia ihmisiä.

Kauhajoki löylytti keskiviikkona kotihallissaan Salon Vilppaan viidennessä finaaliottelussa pistein 90–67 ja vei Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4–1.

Mestaruustaisto houkutteli lehtereille paikallisen yleisöennätyksen, peräti 1 723 katsojaa.

Uusi kotihalli käyttöön jo ensi kaudelle

Seuraavan kautensa mestarit aloittavat todennäköisesti uudessa kotihallissa. Rakennustyöt ovat edenneet sisätöihin.

– Rakennuksen tekniikka on pian valmis, ja nyt sisätiloissa alkaa pintavalujen veto ja maalausvaihe. Tavoitteena on, että halli valmistuu syyskuun loppuun mennessä, Karhu Basket ry:n puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo.