Hyppää sisältöön

Poliisi: Vuoreksen viimeviikkoisessa rivitalopalossa ei tällä hetkellä epäillä rikosta

Poliisi odottaa vielä palopaikalta otetujen näytteiden laboratoriotulosten valmistumista. Tämänhetkisen tiedon mukaan palo aiheutui onnettomien sattumien summasta.

Vuoreksessa palaneessa luhtitalossa on kymmenen asuntoa. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Poliisi on jatkanut Tampereen Vuoreksessa viime viikolla syttyneen rivitalopalon syyn selvittämistä.

Palo syttyi maanantaina 3. toukokuuta Hupakankorvenkadulla sijaitsevassa kaksikerroksisessa luhtitalossa, jossa on kymmenen asuntoa. Palo sai alkunsa ensimmäisen kerroksen asunnon terassialueelta.

Tutkinnanjohtaja Tommi Juvonen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että täysin varmaa syytä palolle ei ole vielä selvinnyt. Poliisi ei kuitenkaan tällä hetkellä epäile, että asiaan liittyisi rikosta.

– Semmonen käsitys meillä on, että syttymissyyhyn ei itsessään liity rikosta, vaan kyseessä on onneton sattuma ja onnettomien sattumien summa, Juvonen sanoo.

Tiedon varmistumiseen poliisi tarvitsee vielä palopaikalta otettujen näytteiden analyysien valmistumista. Juvosen mukaan tähän voi mennä jopa kuukausi.

Luhtitalo tuhoutui palossa merkittävästi. Pelastuslaitos arvioi viime viikolla, että rakennus voidaan joutua rakentamaan kokonaan uudestaan.

Lue myös: