Hyppää sisältöön

Kissavoro iski Kankaanpäässä eläinsuojeluyhdistyksen tiloihin – toiminnanjohtaja: "Terveisiä kissan vieneelle, pennut kaipaavat äitiään"

Murtautuja oli avannut kissojen häkit viime yönä. Yksi kissa on kateissa. Kankaanpään eläinsuojelyhdistys vastaa Pohjois-Satakunnassa luonnossa liikkuvien kissojen talteen ottamisesta.

Yhdeksänviikkoiset pennut menettivät yhtäkkiä emonsa. Kuva: Kati Rantala / Yle

Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksessä havahduttiin torstaina aamulla järkyttävään tilanteeseen. Yhdistyksen löytökissoja täynnä olevaan toimitilaan oli yöllä murtauduttu.

Varsinkin tähän aikaan vuodesta tiineenä olevia kissoja sekä uusia pentueita on runsaasti. Yhdistyksen hoidossa on tällä hetkellä useita kymmeniä löytökissoja.

Häkkien ovia oli avattu ja kissoja päästetty vapaaksi. Yhdistyksen väelle helpotusta tuotti se, että yhtä lukuun ottamatta kaikki kissat löytyivät yhdistyksen tiloista.

– Todennäköisesti pelastus oli se, että avattujen häkkien kissat pentuineen eivät olleet lähteneet ulos avoimesta ovesta.

Vain yksi kissa on murron jäljiltä kateissa.

– Meillä on epäilys, että sisälle tullut on vienyt viiden yhdeksänviikkoisen pennun emon, kertoo toiminnanjohtaja Anna-Maija Pellonpää.

– Terveisiä kissan vieneelle: pennut kaipaavat äitiään.

Kati Rantala haastattelee.

Toiminnanjohtaja Pellonpää kertoo, että pennut syövät jo kiinteää ruokaa eivätkä ole nälissään, mutta niille on järkytys, että syntymästä asti vierellä ollut emo on yhtäkkiä poissa. Viimeksi emo imetti pentujaan eilisiltana.

– Emolle puolestaan tilanne on nyt vaarallinen. Maidontuotanto ei lopu kuin seinään, ja nisätulehduksen vaara on tosi kova.

Murron jälkeen kissat ovat olleet pelokkaita ja hermostuneita.

Eläinsuojeluyhdistykseen murtauduttiin viime yönä. Voro vei mukanaan näiden pentujen emon. Kuva: Kati Rantala / Yle

Kiusanteko häiritsee eläintensuojelutyötä

Poliisi on alkanut tutkia murtoa. Alueella on kameravalvonta.

Toiminnanjohtaja Anna-Maija Pellonpää kertoo, että yhdistys on saanut murron jälkeen paljon osanottoja ja kannustusta.

Murto on sikäli yllättävä, että yhdistyksen tiloissa ei ole mitään arvokasta varastettavaa, vaan kyse on täysin ilkityöstä.

Kankaanpään villikissatilanne on jo pitkään ollut varsin haastava, joten vahingonteko vaikeuttaa osaltaan yhdistyksen toimintaa.

– Kaikki tällainen on pois meidän virallisesta tehtävästämme, rampauttaa toimintaa, kun energiaa menee ylimääräiseen, toiminnanjohtaja Pellonpää pahoittelee.

Voit keskustella aiheesta Yle Tunnuksella 13.5. kello 23:een saakka.

Lue lisää: