Hyppää sisältöön

Oikeus hylkäsi syytteet viiden vuoden takaisesta suojatieturmasta – 15-vuotias poika kuoli pakettiauton ja pyörän törmäyksessä

Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi syytteet tapauksessa, jossa mies ajoi polkupyörällä liikkuneen 15-vuotiaan pojan päälle Turussa 31. toukokuuta 2017.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus arkistokuvassa. Kuva: Mikael Piippo / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on hylännyt syytteet tapauksessa, jossa 15-vuotias poika kuoli suojatieonnettomuudessa. Syytteessä oli pakettiauton kuljettaja, jota syytettiin törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet, koska katsoi, että onnettomuus johtui ennemminkin tienkäyttäjän yleisen huolellisuusvelvollisuuden laiminlyönnistä. Oikeus katsoi, että pyöräilijöillä oli väistämisvelvollisuus, eikä tapauksessa ilmennyt seikkoja, jotka puoltaisivat sitä, että teko olisi törkeä tai huolimattomuudesta johtuva. Lisäksi oikeus katsoi, että syyte törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta oli vanhentunut, koska syyte nostettiin yli kaksi vuotta tekopäivän jälkeen.

Oikeus ei ollut kuitenkaan yksimielinen, vaan äänesti. Eriävän mielipiteen jättänyt käräjänotaari kritisoi erityisesti esitutkinnan pitkittymistä tapauksessa. Myös pojan omaiset kritisoivat oikeudenkäynnin viivästymistä ja olivat vaatineet hyvityksiä.

Syyttäjä oli vaatinut turmasta vankeusrangaistusta.

Sen sijaan oikeus tuomitsi vastaajan rahanpesusta, josta mies oli myös syytteessä. Hän oli saanut elokuussa 2020 haltuunsa 83-vuotiaan naisen nettipankkitunnukset ja salasanan. Nainen menetti 8 450 euroa. Oikeus tuomitsi miehen 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue lisää:

.
.