Hyppää sisältöön

Tasavallan presidentin ja pääministerin Nato-kanta ei yllättänyt Oulussa

Suomen historiallinen ratkaisu sotilaallisesta liittoutumisesta on syntymässä tällä ja ensi viikolla.

Oululainen Anne Pramila ymmärsi hyvin presidentin ja pääministerin myönteisen Nato-kannan. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin yhteinen kanta hakea Nato-jäsenyyttä oli varsin odotettu. Tänään julkaistussa yhteisessä kannanotossa todettiin, että Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta.

Oululainen Anne Pramila piti kannanottoa odotettuna. Pramila jäi kuitenkin pohtimaan Venäjän suhtautumista Suomen Nato-jäsenyyteen.

– Aikahan sen näyttää. Varmaan siellä jotakin sapeleita kolistellaan, mutta en usko, että Suomen päätös suuremmin käytännön elämääni vaikuttaa. Ollaan positiivia sen suhteen, kertoo Pramila.

Oululainen Eero Oikarinen piti Nato-kannanottoa hyvänä.

– Se oli mielestäni oikea päätös. Ei se mikään yllätys ollut, ottaen huomioon viimeaikaisen keskustelun, jota asian ympärillä on käyty, kertoo Oikarinen.

Raahelainen Arja Mehtälä ymmärsi hyvin presidentin ja pääministerin yhteisen myönteisen kannan.

– Kyllä se oli odotettu. Venäjän suhtautumiseen voi sanoa, että eihän sitä tiedä, mitä sieltä tulee. Kyllä pikkuisen huolestuttaa, mutta en yöuniani menetä päätöksen myötä, kertoo Mehtälä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Uutispodcast sukelsi Ylen arkistoihin ja katsoi, miten Niinistön Nato-kanta on vuosien mittaan elänyt. Entä milloin Niinistö oikein teki lopullisen päätöksen siitä, että Suomen on syytä hakeutua Natoon?

Lue lisää:

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.