Hyppää sisältöön

Lordi innostui The Rasmuksen biisistä: "Se on tosi kova" – uskoo kuitenkin Ukrainan vievän Euroviisujen voiton

The Rasmus tavoittelee tänä iltana pääsyä laulukilpailun finaaliin. Suomen ainoan Euroviisu-voittajan mielestä finaalissa on yksi suosikki ylitse muiden, ja se on Ukraina.

Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu uskoo, että Ukraina vie voiton lauantain viisufinaalissa, vaikka Suomella onkin kilpailussa hyvä kappale. Lordi kuvattuna Helsingin Kauppatorilla vuonna 2016. Kuva: Tiina Jutila / Yle

The Rasmus avaa Jezebel-kappaleellaan Euroviisujen toisen semifinaalin tänään torstaina kello 22.

Suomen historian ainoa Euroviisu-voittaja Lordi sanoo, että Suomella on tänä vuonna kilpailussa hyvä kappale.

– Olen seurannut huonosti viisuhommaa tänä keväänä, mutta Rasmuksen biisin olen kuullut useammankin kerran ja tykkään siitä kovasti. Se sattuu olemaan suosikkisäveltäjäni Desmond Childin biisi. Se on tosi kova, sanoo Lordi eli rovaniemeläinen Tomi Putaansuu.

Kappaleen toiseksi kirjoittajaksi on merkitty The Rasmuksen laulaja Lauri Ylönen.

Lordi: "Ukraina voittaa"

Ukrainan Kalush Orchestran Stefania pääsi jatkoon tiistain semifinaalista. Se lähtee lauantai-illan finaaliin ennakkosuosikkina myös Lordin mielestä.

– Veikkaan, että Ukraina voittaa.

Lordi esiintyi nimikkoaukiollaan Rovaniemellä 27. maaliskuuta, ja tapasi keikkansa jälkeen ukrainalaisia pakolaisia ja joulupukin. Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle

Sitä hän ei pysty sanomaan, voittaako Ukraina biisin takia vai kannanottona.

Ulkomusiikilliset seikat painavat Euroviisuissa paljon. Sen tietää myös Lordi itse, jonka Hard Rock Hallelujah vei voiton keväällä 2006.

– Olen koko ajan sanonut, että me emme voittaneet biisin takia, vaan voitimme eräänlaisena kannanottona. Mutta se oli eri maailmassa, se oli erilainen kannanotto.

16 vuotta sitten Lordi onnistui yhdistämään raskaan musiikin ystävät eri puolilta Eurooppaa. Nyt Ukraina saa osakseen hyökkäyssodan kohteeksi joutumisen sympatiat.

Lordi sanoo, ettei Euroviisuissa päästä eroon ulkomusiikillisten seikkojen merkityksestä, ellei koko laulukisojen formaattia muuteta.

– Vanha levyraatityyppinen tapa, jossa raati arvioi vain kuulemaansa, olisi ainoa tapa arvottaa musiikkia reilusti, Lordi heittää lopuksi.

Lue myös: