Hyppää sisältöön

Poliisi on varautunut laajasti tänään alkaviin jääkiekon MM-kisoihin – Tampereen kaduilla nähdään myös Helsingin ratsupoliiseja

Tampereelle kerääntyy avuksi poliiseja ympäri Suomea. Areenan ympäristössä on lentokieltoalue, sillä ilmatila varataan poliisin omille drooneille.

Jääkiekon MM-kisat näkyvät Tampereen katukuvassa myös patsaiden päällä. Kuva: Miikka Varila / Yle

Tampereen otteluihin on myyty 350 000 lippua, joten parin viikon ajan kaupungissa parveilee tuhatmäärin kisaturisteja. Väkijoukkojen liikehdintä asettaa poliisille oman haasteensa, sanoo ylikomisario Ismo Nykopp Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

– Kyllä me ollaan varauduttu vähän kaikenlaisiin ongelmiin mitä tämmöinen iso kansainvälinen tapahtuma tuo mukanaan. Poliisi pyrkii olemaan näkyvästi esillä etenkin Tampereen keskustassa ja näin ennaltaestää ruuhkissa tapahtuvaa näpistelyä ja muita ilmiöitä. Virkapukuisten poliisien lisäksi väkijoukkojen turvallisuutta valvotaan siviilivaatetuksessa.

Merkittävimmät muutokset koskevat liikennettä. Kisa-alue on suljettuna iltapäivästä puoleenyöhön saakka, joten normaalireittien käyttäminen ei välttämättä onnistu. Poliisi kehottaakin kaupunkiin saapuvia varaamaan riittävästi aikaa.

– Kannattaa tutustua ennakkoon näihin sulkualueisiin ja miettiä julkisen liikenteen käyttöä. Kun Tampereella on se hieno raitsikkakin, niin käytetään sitä kenelle se on mahdollista.

Apuja tulossa muilta poliisilaitoksilta

Sisä-Suomen poliisi saa kisojen ajan apua käytännössä miltei kaikilta manner-Suomen poliisilaitoksilta. Näyttävimmät apujoukot saapuvat kisojen loppupuolella, kun Helsingin ratsupoliisit kopistelevat pitkin Tampereen katuja.

Poliisi on myös hakenut laajan lentokieltoalueen Areenan ympäristöön. Ilmatila varataan poliisin omien droonien valvontakäyttöön.
Jännitteet maailmanpolitiikassa ja Suomen mahdollisen Nato-hakemuksen seuraukset on otettu myös huomioon.

– Tokihan me tämäkin tilanne on jouduttu omassa varautumisessa huomioimaan kaikella tavalla. Mutta toivomme että kisat pääsevät näyttävästi sujumaan alusta loppuun asti, eikä häirioitä tule.

Lue lisää: