Hyppää sisältöön

Eläintukien valvonta aloitetaan Pohjois-Savon maatiloilla: valvonta liittyy elintarviketurvallisuuteen

Pelto- ja eläintukien valvonta tehdään kolmelle prosentille tiloista ja täydentävien ehtojen valvonta puolelle prosentille tiloista. Valvontoja tehdään marraskuun puoliväliin asti.

Kuvituskuva. Kuva: Alamy / All Over Press

Eläintukien valvonta aloitetaan pohjoissavolaisilla maatiloilla tällä viikolla, ja peltotukien valvonta puolestaan kesäkuun puolivälissä.

Asiasta kerrotaan Pohjois-Savon ELY-keskuksesta.

Valvontoja tehdään marraskuun puoliväliin asti.

Pelto- ja eläintukien valvonta tehdään kolmelle prosentille tiloista ja täydentävien ehtojen valvonta puolelle prosentille tiloista.

Pohjois-Savossa on hieman vajaa 1300 kotieläintilaa, joten noin neljällekymmenelle tilalle tehdään valvonta.

Kaikille valvonnassa oleville tiloille pyritään ilmoittamaan valvonnasta etukäteen.

Eläintukien valvonta liittyy elintarviketurvallisuuteen

Eläintukien valvonta liittyy elintarviketurvallisuuteen. Valvonnalla varmistetaan eläinperäisten tuotteiden jäljitettävyys.

Esimerkiksi nautatiloilla tarkastetaan kaikkien eläinten korvamerkinnät sekä eläinrekisterin ja pitopaikkakohtaisen kirjanpidon tiedot.

– Eläinvalvonnan sujuvoittamiseksi viljelijän kannattaa valmistautua siihen, että tilakäynneillä tarkastettavat asiakirjat ovat nopeasti saatavilla, tarkastaja Arja Nuutinen vinkkaa tiedotteessa.

Mikäli tila hakee eläinten hyvinvointikorvausta, valvonnassa tarkastetaan lisäksi valittujen toimenpiteiden ehtojen noudattaminen ja niihin liittyvät asiakirjat.

.
.