Hyppää sisältöön

Pikkuhelmareiden kisajoukkueessa hämäläinen tyhjiö – päävalmentaja Marko Saloranta haluaa löytää kaikki lahjakkuudet

Jalkapallon tyttömaajoukkueissa kilpailu pelipaikoista on koventunut. U17-tyttöjen päävalmentaja Marko Saloranta sanoo, että kaikki lahjakkuudet pyritään tunnistamaan mahdollisimman varhain.

Pikkuhelmarit päättivät EM-lopputurnauksen 2-1 voittoon Norjasta. Kuva: Yle

Moni hämäläinen jalkapalloseura panostaa entistä enemmän tyttöjen valmennukseen, mutta nuorisomaajoukkueen portit eivät aukene tällä hetkellä helposti.

Alle 17-vuotiaiden tyttömaajoukkueen lahtelainen päävalmentaja Marko Saloranta sanoo, että kilpailu pelipaikoista on koventunut seuroissa ja maajoukkueessa.

– Kilpailu on tietysti hyvä asia. Lahdestakin on tulossa lupaavia nuoria, mutta menestys vaatii kovaa työtä.

Päävalmentaja Marko Saloranta asuu Lahdessa. Kuva: Petri Niemi / Yle

Salorannan valmentama Suomen tyttömaajoukkue eli Pikkuhelmarit palasi juuri EM-lopputurnauksesta, johon pääsi seitsemän maata. Joukkueessa ei ollut yhtään pelaajaa, jolla olisi hämäläinen kasvattajaseura.

– Neljä vuotta sitten alle 17–vuotiaissa pelasivat hämeenlinnalaistaustaiset Tuuli Enkkilä ja Katariina Kosola, Saloranta muistelee.

Myös vanhempien ikäluokkien maajoukkueringeissä on tällä hetkellä muutamia kantahämäläistaustaisia pelaajia.

Jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttömaajoukkueen eli Pikkuhelmareiden päävalmentaja Marko Salorantaa haastattelee Petri Niemi.

Yhtää talenttia ei varaa hukata

Päävalmentaja Marko Saloranta sanoo, että kaikki lahjakkuudet pyritään tunnistamaan ja löytämään nuorina. Tässä hän toivoo myös seuroilta aktiivista otetta.

– Olen pyrkinyt joka paikassa sanomaan, että aina voi soittaa. Joku aluevalmentajistamme tai minä lähdemme kyllä katsomaan.

Lue myös:

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.