Hyppää sisältöön

Jasper Pääkkönen laajentaa taas kiinteistöbisneksiään – osti Helsingin kaupungilta Tervasaaren historiallisen aittaravintolan

Vuonna 1805 valmistunut Tervasaaren aitta on ollut tyhjillään jo jonkin aikaa. Pääkkönen kaavailee paikalle ravintolaa, johon liittyy myös paikalle rakennettava lasipaviljonki.

Tervasaaren vanha aitta on rakennettu 1800-luvun alussa. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Helsingin kaupunki on myynyt Kruununhaan edustalla sijaitsevan Tervasaaren aitan. Ostajina ovat näyttelijänä paremmin tunnetun Jasper Pääkkösen sijoitusfirma Kidvekkeli oy sekä Korpi Capital oy.

Isyysvapaata viettävä Pääkkönen kertoo kauppojen syntyneen jo jokin aika sitten, mutta tieto julkistettiin vasta tänään perjantaina. Hän kuvailee Tervasaaren aittaa kiinnostavaksi kohteeksi hyvällä paikalla.

Tarkoitus on tehdä rakennuksen yhteyteen lasinen paviljonki ja pyörittää kokonaisuudessa ravintolatoimintaa.

– Ajatuksena on yhdistelmä vanhaa historiallista hirsirakennusta ja tyylikkäästi tehtyä uutta lasipaviljonkia. Siitä voisi saada upean ympärivuotisen vetovoimaisen paikan Helsinkiin, Pääkkönen sanoo.

Pääkkösen mukaan Helsingissä on merenrannoilla valtavasti hukattua potentiaalia.

– Helsinki on merellinen kaupunki, mutta jos ajatellaan, miten sitä on Helsingissä hyödynnetty, se on aika heikkoa. Merenrannoilla on paljon isoja autoteitä, teollisuusrakennuksia ja jopa hiilivoimala. Kutsuvaa, kiinnostavaa palvelua on loppujen lopuksi rannoilla aika vähän.

Aitassa toimi aiemmin ravintola Savu. Nyt rakennus on ollut tyhjillään jo jonkin aikaa. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Silmät ja korvat auki jatkossakin

Vuonna 1805 valmistunutta Tervasaaren aittaa on käytetty 1960-luvulta lähtien kahvilana ja ravintolana. Viime vuosina rakennuksessa on toiminut ravintola Savu, joka sulki ovensa viime vuonna.

Nyt tehdyissä kaupoissa aitta vaihtoi omistajaa 335 000 euron kauppahinnalla. Rakennuksen tontti jää kaupungin omistukseen.

Jasper Pääkkönen tunnetaan näyttelijänä ja Löyly-saunaravintolan omistajana. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Pääkkönen ja Korpi Capital ovat hiljattain tehneet muitakin kauppoja Helsingin kaupungin kanssa. Huhtikuun alussa Röykkä Invest Oy -niminen yritys, jossa Pääkkönen ja Korpi Capital ovat mukana, osti Nurmijärvellä sijaitsevan Röykän sairaalakiinteistön.

Helsingin kaupungin kiinteistöstrategian mukaan kaupungin tavoitteena on luopua rakennuksista, joille ei ole käyttöä kunnan palvelutuotannossa ja joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä.

Näin ollen kiinnostavia rakennuksia tai kiinteistöjä saattaa olla jatkossakin tulossa myyntiin. Pääkkönen sanoo seuraavansa tilannetta suurella mielenkiinnolla.

– Ehdottomasti aion pitää silmät ja korvat auki. Kaikki kiinteistöt, joista kaupunki luopuu ja joissa on jotain potentiaalia, pitää kehittää Helsingin kaupunkikuvaa parantavana ja lisäarvoa tuovana.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin 14.5.2022 kello 23 saakka.

Lue lisää: