Hyppää sisältöön

Oulussa neljännen koronarokotuksen saavat nyt 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat, joilla on heikentynyt terveys ja toimintakyky

Oulussa koronarokotustahti on tällä hetkellä noin tuhat annosta viikossa, niistä ensimmäisiä rokotteita on tällä hetkellä noin sata.

Neljänsiin koronarokotteisiin oikeutetut voivat asioida Limingantullin rokotuspisteessä ilman ajanvarausta. Kuva: Hanna Juopperi / Yle

Oulun kaupunki laskee neljännen koronarokotuksen ikärajaa. Neljättä koronarokoteannosta tarjotaan perjantaista 13. toukokuuta alkaen oululaisille, jotka täyttävät tänä vuonna vähintään 65 vuotta, ja joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.

Oulussa rokotustahti on tällä hetkellä noin tuhat annosta viikossa, kertoo apulaisylilääkäri Jarkko Huusko Oulun kaupungilta.

Rokotustahdin ollessa kiivaimmillaan viime vuoden puolella rokotuksia annettiin parhaimpina viikkoina yli 5 000. Oulussa on ensimmäisen rokotusannoksen hakijoita viikoittain noin sata.

Neljänsiin koronarokotuksiin voivat hakeutua nyt siihen oikeutetut Limingantullin rokotuspisteeltä ilman ajanvarausta, tämä ei kuitenkaan koske voimakkaasti immuunipuutteisia rokotettavia.

Ennakkoon rokotusajan voi varata hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen (siirryt toiseen palveluun) kautta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta numerosta 08 558 41415 arkipäivisin virka-aikaan.

Eri puolilla Oulua järjestetään lisäksi neljänteen koronarokotukseen tuleville tarkoitettuja rokotuspäiviä. Ajantasainen tieto rokotusten aikataulusta löytyy koronarokotusten verkkosivulta.

Neljäs rokote voidaan antaa kun kolmannesta annoksesta on kolme kuukautta

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.