Hyppää sisältöön

Hyvin menestynyt keihäänheittäjä Onni Ruokangas palkitaan Janakkala-stipendillä

Stipendi jaetaan vuosittain janakkalalaiselle 18–30 -vuotiaalle nuorelle, joka on menestynyt urheilussa, kulttuurissa, taiteessa tai tieteessä.

Onni Ruokangas juhli viime vuoden heinäkuussa keihäänheiton EM- hopeaa yhdessä juoksija Ilona Monosen kanssa. Kuva: SUL

Keihäänheittäjä Onni Ruokangas saa viidettä kertaa jaettavan Janakkala-stipendin. Stipendin suuruus on 1 000 euroa. Janakkala-stipendin saaja julkistettaan lauantaina 14. toukokuuta järjestettävillä Turengin Kevätkarkeloilla.

Tervakoskelainen Janakkalan Janaa edustava Ruokangas voitti viime vuonna nuorten EM-hopeaa ja pärjäsi hienosti myös nuorten MM-kisoissa Nairobissa. Ruokangas on päässyt vuosina 2017–2020 mitalisijoille myös SM-kisoissa.

Näyttöä nuoren keihäänheittäjän taidoista on jo niin paljon, että hänet on valittu kovatasoiseen yleisurheilun Team Finland-valmennusryhmään, kerrotaan Janakkalan kunnan tiedotteessa.

Seuraavaksi Onni Ruokankaan tavoitteena on oman ikäluokan (U20) maailmanmestaruus ja ammattilaisura urheilun parissa. Sitä ennen Janakkalan lukiota käyvällä nuorella on edessään vielä syksyllä muutaman aineen ylioppilaskirjoitukset ja armeija.

Janakkalan kunta perusti 150 -vuotisjuhlavuonna 2016 Janakkala-stipendin. Stipendi jaetaan vuosittain janakkalalaiselle 18–30 -vuotiaalle nuorelle, joka on menestynyt urheilussa, kulttuurissa, taiteessa tai tieteessä. Janakkala-stipendin ovat saaneet soutaja Robert Ven, judoka Luukas Saha, viulisti Linda Suolahti ja voimanostaja Emmi Viljanen.