Hyppää sisältöön

Päätös Cannonballin lakkauttamisesta annetaan kesäkuussa – käräjäoikeus ei määrännyt järjestöä väliaikaiseen toimintakieltoon

Syyttäjät vaativat moottoripyöräkerhon lakkauttamista, sillä heidän mukaansa järjestön pääasiallinen tarkoitus on rikosten tekeminen.

Cannonball MC:n lakkauttamiskanteen pääkäsittely alkoi Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa 27.4.2022. Kuva: Janne Nykänen / Yle

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa on päättynyt käsittely moottoripyöräjengi Cannonballin lakkauttamiskanteesta, kertoo STT. Ratkaisunsa asiassa käräjäoikeus antaa 8. kesäkuuta.

Cannonballin lakkauttamista vaativat syyttäjät. Samalla syyttäjät vaativat myös Cannonballin asettamista määräaikaiseen toimintakieltoon siksi aikaa, kun oikeus harkitsee ratkaisuaan.

Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syyttäjien vaatimuksen määräaikaisesta toimintakiellosta.

Syyttäjien mukaan Cannonballin toiminnan määräävänä ja pääasiallisena tarkoituksena on rikosten tekeminen. He vaativat yhdistyslakiin vedoten lakkautettavaksi myös sen alayhdistys Squad 32:ta. Cannonball on aiemmin useissa lainvoimaisissa rikostuomioissa todettu järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.

Viranomaiset ovat viime vuosina yhdistyslain nojalla lakkauttaneet uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) ja rikollisryhmä United Brotherhoodin (UB) lainvoimaisilla tuomioilla.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.