Hyppää sisältöön

Kirstulan kartanolla ei vielä voi tankata veneitä Hämeenlinnassa

Tankkauspistettä koskevat lupavaatimukset hidastavat veneiden tankkausaseman avaamista. Kirstulan kartanon yrittäjä toivoo, että tankkauspisteen voisi saada käyttöön vielä tälle veneilykaudelle.

Veneilijät ovat kaivanneet tankkausasemaa jo pitkään Hämeenlinnan seudulle. Kuvituskuva. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Hämeenlinnassa Kirstulan kartanon rantaan suunniteltu veneiden tankkauspiste viivästyy. Kaupungin rakennustarkastaja Petri Huuhtanen kertoo, että Hämeen ely-keskuksen lausunnon mukaan laiturille sijoitettu tankkauspiste tarvitsee Etelä-Suomen aluehallintovirastolta vesilain mukaisen luvan. Luvan käsittely avissa voi kestää 4–8 kuukautta.

Kirstulan kartanon yrittäjä Tuomas Honkajuuri kertoo muuttavansa tankkauspisteen toimenpidelupahakemusta, jotta Avin käsittelyä ei tarvittaisi. Muutoksessa tankkauspiste olisi sijoitettu laiturin sijasta maalle.

Hakemuksen muutos ei kuitenkaan varmuudella poista avin lupaprosessin tarvetta. Petri Huuhtanen kertoo, että jos hanke muuttuu, se tutkitaan siltä osin uudestaan. Huuhtasen mukaan muutetun hakemuksen lupatarvetta ei voi ennakolta arvioida.

Tankkauspiste käyttöön vielä tälle veneilykaudelle

Honkajuuri kertoo, että aikoo jättää muutoksen lupapisteelle tänään perjantaina. Honkajuuri toivoo, että rakennusvalvonta tekee päätöksen nopeasti.

Jos päätös on myönteinen, Honkajuuri kertoo laittavansa laitteet heti tilaukseen.

– Hyvällä lykyllä, jos kaikki menisi putkeen, saataisiin se tälle kesällä auki. Ei tosin nyt kesäkuun alusta lähtien, mutta sanotaan, että silloin voitaisiin ehkä tuonne kesän puoliväliin, kesä-heinäkuun paikkeille saada se toimivaksi.

Honkajuuri kertoo, että myöhemmin myös aville voidaan laittaa vesilupahakemus, jotta tankkauspiste saataisiin laiturille.

Aiempien suunnitelmien mukaan aseman piti olla käytössä juuri kesäkuun alussa. Kirstulan kartano sijaitsee Hämeenlinnan ja Hattulan rajalla Vanajaveden rannalla.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.