Hyppää sisältöön

Merivoimat käynnistää tänään useita harjoituksia Itämerellä – mukaan liittyy myös joukkoja Ruotsin ja Yhdysvaltojen merivoimista

Harjoitukset jatkuvat ensi viikon loppuun asti. Laajat harjoitukset ovat keväällä yleisiä.

Joukot liikkuvat harjoituksen aikana helikoptereilla ja venekalustolla. Kuvituskuva. Kuva: Yle / Monica Slotte

Suomen Merivoimat käynnistää tänään useita harjoituksia Itämerellä ja rannikkoalueilla. Harjoitukset jatkuvat ensi viikon loppuun asti.

Harjoitukset koskevat muun muassa meriliikenteen suojaamista, tilannekuvan muodostamista ja jakamista sekä rannikon taistelutehtäviä ja tulenkäyttöä, tiedottaa Merivoimat.

Harjoitukseen osallistuu sotilaita jokaisesta Merivoimien joukko-osastosta.

Rannikkoprikaati toteuttaa taisteluosastoharjoituksen Kotkan ja Haminan seudulla sekä ampuu tulevan viikon aikana rannikkotykistöllä ja meritorjuntaohjuksella Hangon alueelta.

Lisäksi Uudenmaan prikaati järjestää rannikkotaisteluharjoituksia Syndalenin alueella Hangossa sekä Saaristomerellä. Joukot liikkuvat NH90-helikoptereilla ja venekalustolla.

Rannikkolaivasto harjoittelee meriliikenteen suojaamista sekä viranomaisyhteystyötä merellä Ahvenanmaan eteläpuolella. Merellä pidettäviin harjoituksiin liittyvät myös joukot Ruotsin ja Yhdysvaltojen merivoimista.

Suuremmat harjoitukset, joihin osallistuu useampi tuhat sotilasta, ovat keväällä tavanomaisia ja pääosin Puolustusvoimien vuosisuunnitelmien mukaisia, kertoo Merivoimien operaatiopäällikkö, kommodori, Juhapekka Rautava.

Harjoitustoiminnan on tarkoitus kehittää valmiutta ja yhteistoimintakykyä eri viranomaisten ja kumppanimaiden kanssa sekä parantaa Puolustusvoimien kykyä alueellisen koskemattomuuden valvontaan ja turvaamiseen.