Hyppää sisältöön

Yle avaa uudet toimitukset Jämsään ja Raumalle – lisää läsnäoloa ja entistä monipuolisempia uutisia

Jämsässä työskentelee kolme toimittajaa ja Raumalla yksi. Paikkakunnat valikoituivat sijaintinsa ja kiinnostavuutensa vuoksi.

Toimittaja Soila Ojanen työskentelee Rauman uusissa tiloissa. Kuva: Jari Pelkonen / Yle

Yle avaa uudet toimitukset Jämsään ja Raumalle. Jämsässä työskentelee vakituisesti kolme ja Raumalla yksi journalisti. Uudet tilat ovat juuri valmistuneet.

– Meillä on aluetoimitukset kaikissa maakunnissa, mutta haluamme lisätä paikallista näkyvää läsnäoloa ja parantaa paikallisuutisten hankintaa. Tähän yksi konsti on pienet paikallistoimitukset, joiden toimittajista tulee paikkakunnalla kaikille tuttuja, perustelee Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Ylellä on vastaavanlaiset toimitukset jo ennestään Kuusamossa ja Savonlinnassa. Jämsä ja Rauma valikoituivat uusiksi paikoiksi sijaintinsa ja kiinnostavuutensa vuoksi.

– Rauma on monella tavalla kehittyvä ja omaleimainen alue, josta riittää kerrottavaa. Jämsä puolestaan sijaitsee kahden ison maakunnan, Pirkanmaan ja Keski-Suomen, rajalla, ja sieltä voidaan tuottaa erittäin paikallisten uutisten lisäksi tärkeitä uutisia molempiin maakuntiin, jatkaa Kataja-Rahko.

Hän uskoo, että Jämsän ja Rauman toimitusten kautta löytyy uusia näkökulmia ja uutta uutisoitavaa.

– Pidetään kynnys matalana ja ovet auki. Toivottavasti ihmiset uskaltavat ottaa yhteyttä ja kertoa asioista, joista kannattaisi kertoa laajemminkin.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen odottaa, että Suomi näyttäytyy pienten toimitusten myötä entistä monipuolisemmin valtakunnan uutisissa ja paikallisten asiakkaiden palvelu paranee.

– Odotan suurella mielenkiinnolla, mitä kaikkea hienoa journalismia syntyy, Jokinen sanoo.

Hän huomauttaa, että Ylellä on opittu koronan aikana tekemään töitä etänä ja hajautettuna. Siitä lähti ajatus, että voitaisiinko olla pysyvämmin läsnä eri puolilla Suomea.

– Jos tämä lähtee hyvin käyntiin, uskon, että tulemme levittäytymään yhä laajemmalle ympäri Suomea.

Toimittajat Outi Parikka ja Riika Raitio sekä mediatoimittaja Petri Aaltonen työskentelevät Jämsän uudessa toimituksessa. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Journalismin moniottelija ja kuvajournalisti

Jämsässä toimittajina työskentelevät Outi Parikka ja Riika Raitio sekä mediatoimittajana Petri Aaltonen.

Parikka on journalismin moniottelija, joka on ollut muun muassa Moskovan kirjeenvaihtajana ja on aina valmis oppimaan uutta. Hän on esihenkilötyön konkari, joka halusi kentälle yhden naisen kuvausryhmäksi ja jolta sujuu koko tuotanto kaikkiin Ylen välineisiin.

Raitio on televisiosta tuttu alueuutisten juontaja, joka palaa nyt juurilleen reportteriksi. Hän on aina valmis kuulemaan juttuvinkkejä ja sorvaamaan niistä kiinnostavia juttuja, mutta kysyy myös tarvittaessa tiukkoja kysymyksiä, eikä anna armoa kiertelijöille.

Aaltonen on haaveillut toimituksesta Jämsässä, ja nyt se toteutuu. Kuvajournalistina hän innostuu joka päivä uusista uutisaiheista, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi myös kuvan voimalla.

Raumalle toimittajaksi on nimitetty Soila Ojanen.

Hän ajattelee kynä kädessä ja tykkää vinksahtaneista ideoista. Ojasen mielestä Rauma on omaleimainen merenrantakaupunki, jossa on kokoaan enemmän aktiivisia ihmisiä, kulttuuria ja teollisuutta. Hänen mielestään Vanha-Rauma tuo tunteen siitä, että on ulkomailla.

Ojanen on vakuuttunut, että tällaisesta kattauksesta irtoaa kiinnostavia uutisia ja tarinoita, joita hän kuulee mielellään raumalaisilta.

Voit keskustella aiheesta 17. toukokuuta kello 23.00 asti.

.
.