Hyppää sisältöön

Töhryt ja tagit saavat kyytiä, kun Tampereen keskustaa puunataan kisaturisteja varten – menossa on kahden viikon tehopuunaus

Kaikki saadaan pudistettua vakuuttavat alan ammattilaiset.

Työnjohtaja Hannu Ahlgren viimeistelee putsaustyöt painepesurilla. Kuva: Jarkko Vuolle / Yle

Tampereen kaupungin keskustaa puunataan tehokuurilla MM-kisakuntoon kiekkoturisteja varten. Kaupungin keskustassa ja liepeillä liikkuu erityisesti töhryjen ja tagien poistoon erikoistunut tehotiimi kahden viikon ajan. Putsausten kohteena ovat esimerkiksi penkit, roskikset ja liikennemerkit.

Töhryjä voi löytyä vaikkapa roskalaatikoista. Kuva: Jarkko Vuolle / Yle

– Tätä kestää nyt kaksi viikkoa joka päivä aamusta iltaan viikonloppuja myöten. Kello soi aamulla puoli viisi ja työt jatkuvat iltapäivään asti, kertoo työnjohtaja Hannu Ahlgren, Pimara Oy:sta.

Ahlgren vakuuttaa, että kaikki töhryt saadaan kyllä irti. Pahimpia putsattavia ovat vannehopealla ja vannemustalla tehdyt tagit, joita joutuu työstämään vähän enemmän.

Valtava putsausurakka

Kahden miehen porukka ehtii putsata keskustan alueella pienempiä kohteita kolmisenkymmentä päivässä. Tosin putsaustyöt eivät tekemällä lopu, sillä samassa paikassa voi seuraavana aamuna olla uudet töhryt.

– Tämähän on vuosia jatkunut tämä töhriminen, ei tämä lopu eikä tällä näytä loppua olevan. Eläkepäivillä loppuu nää hommat sitten, toteaa Hannu Ahlgren rauhalliseen tyyliin.

Pudistustöitä tehdään luontoon hajoavilla puhdistusaineilla ja hommia pystyy tekemään ilman sen suurempia suojavarusteita. Lopuksi kohde viimeistellään vielä painepesurilla.

Eero Ronkainen käyttää pudistustöissä luontoon hajoavia puhdistusaineita. Kuva: Jarkko Vuolle / Yle

Hannu Ahlgrenilla ei ole varsinaista inhokkipuhdistuskohdetta, mutta yleisövessoihin pitää mennä vähän varoen.

– Niitä ei oikein mielellään putsaa, kun sielä voi aamuisin löytyä mitä tahansa ruiskuja tai piikkejä.

Oikaisu 14.5. klo 10.05: Yrityksen nimi korjattu Pimara Oy:ksi.