Hyppää sisältöön

Herätys: SDP linjaa Nato-kantansa | Venäjän vasta-askeleet osoittavat presidentin mukaan muutoksen | Viisuvoittoa povataan Ukrainaan

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Pääministeri ja puheenjohtaja Sanna Marin (sd.) kuvattiin vapunpäivänä Turussa. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

SDP linjaa tänään kantansa Nato-jäsenyyteen

SDP:n puoluevaltuusto linjaa tänään ylimääräisessä kokouksessa kantansa Nato-jäsenyyteen. Ylen haastatteleman asiantuntijan mukaan puolueen myönteistä kantaa voidaan pitää jo varmana. Pääministeri ja puolueen puheenjohtaja Sanna Marin ilmoitti jo torstaina, että Suomen pitää hakea mahdollisimman nopeasti puolustusliiton jäsenyyttä.

Presidentti Niinistö: Venäjän vasta-askeleet näyttävät muutoksen

Presidentti Niinistö on lauantaina Ykkösaamun vieraana kello 10.05. Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Venäjän vasta-askeleet näyttävät, kuinka syvästi Suomen ja Venäjän väliset suhteet ovat muuttuneet, sanoo tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Suomen aiemmin vaalima erityissuhde on muuttunut toiveeksi arkisten asioiden hoitamisesta, mallina on Norja, hän toteaa. Niinistö on suorassa Ykkösaamun haastattelussa tänään klo 10.05.

Odessassa uskotaan ukrainalaisten euroviisuvoittoon

Andrei Šinkarjukin (vas.) ja Lera Buynevitšin mielestä Ukrainan euroviisukappale edustaa Ukrainan henkeä. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Yle tapasi ukrainalaisia euroviisufaneja Odessassa, jossa euroviisuja voi seurata vain kodeissa. Ukrainalaiset uskovat, että Euroopan solidaarisuus tuo viisuvoiton Kalush Orchestran esittämälle Stefania-kappaleelle, vaikka euroviisujen politisoitumisesta ei periaatteessa tykätä. Euroviisujen finaali on tänä iltana, lähetystä voi seurata Areenasta, TV1:stä ja radiosta kello 22 alkaen. Finaalissa esiintyy myös Suomen edustaja, The Rasmus.

Sää on pääosin poutaista

Kuva: Ilmatieteen laitos

Tänään lauantaina sää on suuressa osassa maata poutainen ja laajalti on myös aurinkoista. Lännessä, jossa tulee sateita, lämpötila jää 10 asteen vaiheille, mutta idässä ja pohjoisessa lämpötila kohoaa laajalti yli 15 asteen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.