Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten Riikka Purra varoittaa "siirtolaisaseen" käytöstä Suomea vastaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puhui puolueneuvoston kokouksessa Hämeenlinnassa lauantaina. Purra pyrki luomaan uhkakuvaa Venäjältä tulevasta laajasta maahantulosta ja vaati uutta lainsäädäntöä asiaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra tänään Hämeenlinnassa. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Lauantaina Hämeenlinnassa puhunut perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra nostatti perussuomalaisten henkeä muun muassa median, eliitin ja perussuomalaisten vastakkainasettelulla, EU-vastaisuudella ja tuomalla maahanmuuttokysymyksiä esiin.

Purra muun muuassa kritisoi puheessaan mediaa siitä, että se uutisoi aina vain yhdestä asiasta kerrallaan. Nyt keskustelua on tietysti johtanut Ukraina ja turvallisuuspolitiikka. Lisäksi Purra kritisoi mediaa siitä, että juuri perussuomalaisten viesti ei mene mediassa läpi, vaan eliitin.

Purra toivoi, että esiin pääsisivät myös muut tärkeät asiat, kuten ihmisten ostovoiman heikentyminen.

– Omia kansallisia ongelmiamme. Sellaisia turvallisuuden ongelmia, joihin ei Nato-jäsenyys auta, Purra sanoi.

Purra nostatti kokousväen tunnelmaa kertomalla muun muassa viime viikon eduskunnan kyselytunnista, kuinka perussuomalaiset olivat silloinkin saaneet osakseen naureskelua ja ylimielisyyttä, kun he ovat tuoneet kansalaisten hätää esiin.

"Siirtolaisase" huolettaa perussuomalaisia

Puheessaan Purra arveli, että itärajalle voisi ilmaantua siirtolaisia kolmansista maista nopeallakin aikataululla.

– Kolmannen maan kansalaisten hyödyntäminen siirtolaisina rajan yli ohjaavassa hybridioperaatiossa ei valitettavasti ole kaukainen uhkakuva. Kyseessä on siirtolaisase, jonka edessä Suomi olisi tällä hetkellä kykenemätön toimimaan, Purra sanoi.

Purra kritisoi hallitusta, että se ei edes nyt ole kyennyt tekemään esitystä, jossa "Suomen turvallisuus ja kansalaisten kollektiiviset oikeudet ovat tärkeämpiä kuin kaikkien maailman ihmisten oikeudet."

– Suomalaisten oikeus turvallisuuteen ja omaan omaisuuteensa ovat hallitukselle toissijaisia turvapaikanhakijoiden oikeuksiin ja kansainvälisiin sopimuksiin verrattuna, Purra sanoi.

Purra väitti, että Puola ei ottaisi nyt vastaan ukrainalaisia pakolaisia, ellei se olisi "suojannut rajojaan" aiemmin.

Purran mukaan kaikki tämä on Venäjän pyrkimystä romauttaa taloutemme ja turvallisuutemme.

Suomen tulee Purran mukaan päivittää lainsäädäntönsä rajan takaa tulevan siirtolaisuhan takia.

Lue lisää: