Hyppää sisältöön

Uimastadion avasi ovensa Helsingissä – kilpajuoksu kassalta altaaseen ratkesi pienellä marginaalilla, katso vauhdikas video

Maauimalakausi polkaistiin käyntiin uimastadionilla viikkoa normaalia myöhemmin kunta-alan lakon vuoksi. Kun portit viimein aukesivat sunnuntaiaamuna, juoksukisa altaaseen käynistyi heti.

Helsingin uimastadion avasi ovensa 15. toukokuuta 2022. Kaarle Häikiö hyppää altaaseen.
Helsingissä uimastadionin maauimala aukesi asiakkaille 15. toukokuuta. Porteilla oli aamulla ihmisiä jonoksi asti. Pääkuvassa Kaarle Häikiö hyppäämässä altaaseen.

Helsingissä uimastadionin maauimala on auennut asiakkaille. Vain hetki porttien avaamisen jälkeen altaasta pilkotti hymyilevä pää.

– Olin ensimmäinen! iloitsee Kaarle Häikiö.

Ykköspaikka altaassa ei ole hänelle pikkujuttu: kisailua ensimmäisestä pulahduksesta käydään uimastadionilla vuosittain. Viime kesänä altaaseen ehti ensimmäisenä Markku Eklund, ja perässä tulivat Iiris Tomula ja sitten Häikiö.

Nyt järjestys meni uusiksi, sillä nuorilla oli valmiiksi hiottu suunnitelma useana vuotena ykköseksi ehtineen Eklundin päihittämiseksi.

– Make [Eklund] oli minua ennen maksujonossa, mutta minulla oli uikkarit jo valmiina päällä ja vain T-paita piti ottaa pois. Pääsin juoksemaan hänen ohitseen ja hyppäämään ensimmäisenä.

Häikiön ensimmäinen pulahdus altaaseen ei todellakaan jää viimeiseksi, hän vakuuttaa.

– Ostetaan kymppikortit ja sitten kun ne loppuvat, niin uudet kymppikortit. Tullan tänne niin monta kertaa kesässä kuin ehditään, hän summaa kesäsuunnitelmiaan.

Uimastadionin porteille oli kertynyt jonoa sunnuntaina aamulla. Kuva: Ilkka Loikkanen / Yle

Uimastadionin tiloja ja viihtyvyyttä paranneltu

Maauimalakausi polkaistiin tänä vuonna käyntiin uimastadionilla viikkoa normaalia myöhemmin, sillä kunta-alan lakko siirsi avajaisia.

Kun portit viimein aukesivat kello 9 sunnuntaina, paikalla oli jo useita innokkaita uimareita. Jukka Teräsvirta kertoo tulleensa jonottamaan jo puoli seitsemältä.

– Olen käynyt täällä pikkupojasta asti, ensin äidin kanssa ja sitten koulukavereiden kanssa. Nyt aikuisena tulen aina kun pääsen.

Kesällä se on lähes joka päivä, Teräsvirta täsmentää. Hän nauttii uimisesta ja vesijuoksusta, mutta myös ihan vain oleskelusta.

– Tunnelma täällä on samanlainen kuin pikkupoikana, eli kiva, hän sanoo hymyillen.

Maauimalakausi kestää Helsingissä syyskuuhun asti. Kuva: Ilkka Loikkanen / Yle

Tätä kesää varten uimastadionilla on tehty mittavia kunnostustöitä. Muun muassa julkisivua ja sisätiloja on maalattu, katsomon istuinpenkit on uusittu ja pukuhuoneita sekä suihkutiloja on remontoitu.

– Uutta on aika paljon: tänne on tehty minisählykenttä, kaksi ulkopingispöytää sekä piknikpöytiä, joilla voi pelata vaikka shakkia, kertoo uimastadionin tiimiesihenkilö Kara Koskinen.

Hän vastaa myös Kumpulan maauimalasta, jossa pääsee polskimaan ensimmäisen kerran viikon päästä eli 22. toukokuuta. Myös Kumpulassa on uudistettu opasteita, avattu uusi roskien lajittelupiste sekä remontoitu koriskenttä.

Koskinen odottaa tälle vuodelle hyvää ja normaalia uintikesää.

– Toivon, ettei tulisi mitään rajoituksia. Niitä on ollut viimeisen kahden vuoden aikana ihan riittävästi, hän toteaa.

Maauimalakausi jatkuu Helsingissä syyskuuhun saakka.

.
.