Hyppää sisältöön

Kesätöitä on tarjolla tänä vuonna aiempaa enemmän ja paikkoja on edelleen auki – SAK: Osa paikoista voi jopa jäädä täyttämättä

Kesätöiden hakuaika on pidentynyt sekä alusta että lopusta. Se johtuu osin työvoimapulasta. Osaan kesätyöpaikoista ei välttämättä saada työntekijöitä, arvioivat luottamushenkilöt SAK:n kyselyssä.

Kaupan ja ravintola-alan töitä voi tehdä myös ilman alan koulutusta, joten ne ovat suosittuja kesätyöpaikkoja. Kuva: Nella Nuora / Yle

Kesätyöpaikkojen määrä on kasvanut reippaasti. Jo viime vuonna kesätöitä oli tarjolla paljon, paikoin jopa enemmän kuin ennen koronaa.

Nyt lähes 80 prosenttia SAK:n kyselyyn (siirryt toiseen palveluun) vastanneesta luottamushenkilöstä kertoo, että työpaikalle palkataan kesätyöntekijöitä. Viime vuonna osuus oli hieman alle 70 prosenttia.

Kaikkein eniten työpaikkojen määrä on kyselyn mukaan kasvanut yksityisellä palvelualalla, lähes viidenneksen. Työntekijöiden kysyntä on niin kovaa, että yli puolet alan luottamushenkilöistä uskoo, ettei kaikkia paikkoja pystytä täyttämään.

Kesätyöilmoitusten määrä tuplaantui

Kesätöiden kasvu on huomattu myös työpaikkoja välittävässä Duunitorissa. Verkkopalvelussa julkaistiin marras- ja huhtikuun välillä 34 000 työpaikkailmoitusta, yli 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Yhdellä ilmoituksella voidaan hakea kymmeniä työntekijöitä, joten avoimia paikkoja on ollut vielä enemmän.

Eikä työnhaku kesäksi ole vieläkään myöhäistä. Paikkoja on edelleen avoinna eri aloilla, eniten ravintola- ja matkailualalla, kaupan alalla sekä sosiaali- ja hoiva-alalla ja terveydenhuollossa.

Pandemia ja työvoimapula ovat venyttäneet kesätöiden hakuaikaa sekä alusta että lopusta, sanoo Duunitorin viestintäpäällikkö Aino Salonen.

– Viime vuonna oli erikoista, että kesätyöpaikkoja oli vielä myöhään eli näin loppukeväästä ja alkukesästä auki. Toisaalta osa kesätyöpaikoista, kuten monet korkeakouluopiskelijoille suunnatut paikat tulivat hakuun jo ennen joulua, Salonen sanoo.

– Sama kehitys on jatkunut tänä vuonna, mutta nyt työpaikkoja on ollut tarjolla vielä enemmän.

Vielä voi hakea vartijaksi, varastolle, kauppaan ja hoitoalalle

Kaupan ala on yksi suurista kesätyöllistäjistä. S-ryhmässä kesätyöntekijöitä oli viime kesänä ennätyspaljon ja nyt vielä enemmän, noin 15 000.

Työvoimapula ei S-ryhmän mukaan kesätöissä näy, mutta esimerkiksi vartijan paikkoja on vielä auki.

K-ryhmässä kesätyöntekijöitä on saman verran kuin viime kesänä, noin 6 000. Se on viidenneksen enemmän kuin ennen koronaa.

K-ryhmä on palkannut lisää työntekijöitä pandemian aikana niin ruokakauppoihin kuin urheilu- ja rautakauppoihin. Erilaisia kesätyöpaikkoja on edelleen auki myyntitehtävistä hallintoon ja logistiikkaan.

Helsingin kaupunki palkkaa vuosittain noin 3 500 kesätyöntekijää, niin tänäkin vuonna. Haussa on vielä yli 700 paikkaa, erityisesti lähihoitajille ja sairaanhoitajille.

Työvoimapula-aloilla työnantajat voisivat miettiä ennakkoluulottomammin, miten he voisivat työllistää nuorempia ja kokemattomampia työntekijöitä, sanoo Duunitorin Aino Salonen. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Moni jää silti ilman töitä

Vaikka kesätöitä on tänä vuonna paljon, iso osa nuorista jää silti ilman työpaikkaa, muistuttaa Aino Salonen. Varsinkin alle 18-vuotiaiden voi olla vaikea löytää kesätöitä.

Hänen mukaansa kesätöitä vaivaa kohtaanto-ongelma, kuten muutenkin työelämässä.

– Hakijoiden osaaminen ja ominaisuudet, ja se, mitä työnantajat tarvitsevat, eivät aina kohtaa. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla on iso tarve työntekijöille, joilla on alan koulutusta ja kokemusta, mutta kesätyön hakijoissa on paljon hakijoita ilman mitään koulutusta tai työkokemusta, ja he ovat ehkä vielä alaikäisiä.

Jos työntekijöitä on vaikea saada, työnantajien kannattaa miettiä ratkaisuja ennakkoluulottomasti, Salonen sanoo.

Voisiko työssä vaikkapa pärjätä vähemmällä kokemuksella tai harkita avustavia tehtäviä, joissa ei tarvita alan koulutusta tai työkokemusta, hän pohtii. Näin voitaisiin saada esimerkiksi hoiva-alalle lisää työntekijöitä.

Kesätyöntekijätkin haluavat lomailla

Ongelma näkyy myös ympäri Suomen ravintoloita pyörittävällä Noho Partnersilla. Ravintoloihin on ollut haasteita löytää kokeneempia työntekijöitä, kuten kokkeja, kertoo henkilöstöjohtaja Anne Kokkonen.

Kesätöissä työvoimapula ei hänen mukaansa näy. Kesätyöntekijöissä on tänä vuonna erityisen paljon nuoria, ensi kertaa ravintola-alalle tulevia, hän sanoo.

– Olemme siitääärimmäisen iloisia, koska ravintola-ala antaa mahdollisuudet erilaisten taitojen oppimiseen ja otamme mielellämme näitä nuoria kasvamaan niin kesäksi kuin kesän jälkeen esimerkiksi osa-aikaisiin töihin.

Myös Noho Partnersilla kesätyöntekijöitä on aiempaa enemmän. Osa kasvusta selittyy sillä, että kesätyöpestit ovat lyhyempiä kuin ennen.

– Ennen kun tultiin kesätöihin toukokuussa ja lähdettiin elokuun lopussa, kun koulut alkoivat, niin nyt on selkeästi nuorten oma tahtotila päästä tekemään töitä, mutta myös nauttia kesästä, Kokkonen sanoo.

Ravintolakonserni Noho Partnersilla on tänä vuonna noin 500 kesätyöntekijää, joista osa on ensi kertaa alan töissä. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Kaikkea ei tarvitse osata heti

Kesätyötä kannattaa hakea, vaikka ei olisi aiempaa työkokemusta, Anne Kokkonen sanoo.

– On ok, ettei heti osaa kaikkea. Mutta kun tulee töihin avoimin mielin ja motivoituneena ja kysyy rohkeasti neuvoja, pääsee tosi pitkälle.

Samaa sanoo Duunitorin Aino Salonen. Tärkeintä on halu oppia ja avoin mieli erilaisia työtehtäviä kohtaan.

– Kukaan ei odota, että nuori työntekijä on valmis paketti ja osaa jo kaiken, Salonen vakuuttaa.

Perusasiat ovat tärkeitä: Työsopimus kannattaa tehdä kirjallisena, töihin pitää mennä ajoissa ja yhteisiä pelisääntöjä pitää noudattaa. Lisäksi kannattaa rohkeasti jutella työkavereiden kanssa, Salonen neuvoo.

– Voi kysyä, miten kokeneempi työkaverin on päätynyt niihin tehtäviin, tutustua ja verkostoitua.

Kaikista työpaikoista ei ilmoiteta avoimesti, joten kesätöitä kannattaa kysyä myös suoraan kiinnostavilta työnantajilta, Duunitorin Aino Salonen sanoo. Kuva: Duunitori / Fredrik Bäckman

Aina kesätyö ei ole unelmien työpaikka. Sekin kannattaa silti hoitaa kunnolla, sillä kaikesta työkokemuksesta on hyötyä, Aino Salonen sanoo.

– Esimerkiksi asiakaspalvelutehtävistä oppii paineensietokykyä, josta on hyötyä, vaikka päätyisi lopulta tekemään jotain ihan muuta.

Kesätöitä kannattaa hakea vielä kesäkuussakin, Salonen vinkkaa.

Jos sittenkään ei tärppää, kokemusta voi saada työllistämällä itsensä vaikkapa lapsenvahtina tai ikkunoita pesemällä. Myös vapaaehtoistöitä eri järjestöjen kautta kannattaa harkita, hän sanoo.

Voit keskustella aiheesta 17.5. kello 23:een saakka.

Lue lisää:

.
.