Hyppää sisältöön

Kukkaan puhjenneet kirsikkapuut lumoavat jälleen – näin japanilaista hanami-juhlaa vietettiin Helsingissä: "Kyllä tästä perinteen voisi tehdä"

Hanamin aikana ihastellaan kirsikankukkia ja nautitaan ruoasta ja läheisten seurasta.

Ihmisiä ihastelemassa kirsikankukkia Roihuvuoren Kirsikkapuistossa.
Roihuvuoren Kirsikkapuiston loistoa ihasteli sunnuntaina satoja ihmisiä osana hanami-juhlaa.

Helsingin Roihuvuoressa voi jälleen ihastella satoja kukkivia kirsikkapuita. Kukinta tietää sitä, että on hanamin aika eli aika lähteä puistoihin kuljeskelemaan ja nauttimaan kukkaloistosta.

Hanami-juhlaa vietettiin Kirsikkapuistossa sunnuntaina. Juhlaan kuuluu muun muassa laulua, tanssia ja taistelulajinäytöksiä. Japanilaiseen tapaan keskiössä on myös syöminen ja juominen läheisten seurassa.

Maarit Santala saapui paikalle teemajuhlia järjestävän kaveriporukkansa kanssa.

– Olemme muutamana keväänä käyneet täällä, tämä on yksi vuoden tapahtumistamme, kimono-tyyliseen asuun sonnustautunut Santala kertoo.

Hänen mukaansa kaverusten suunnitelmissa on syödä eväitä, jutella, ottaa valokuvia ja kierrellä katsomassa eri ohjelmanumeroita. Vaikka hanami-juhlaan ei olisi päässyt, kirsikankukkien kauneudesta ehtii vielä nauttia, hän arvelee.

– Tuntuu, että pikkuisen on kevät jäljessä viime vuodesta eivätkä kukat ole ehkä ihan parhaimmillaan. Luulen, että tulevalla viikolla tämä tästä vielä paranee.

Tummat pilvet eivät ajaneet piknikillä olevia ihmisiä pois Kirsikkapuistosta. Kuva: Ilkka Loikkanen / Yle

Hanamia on juhlittu Roihuvuoressa jo vuosia

Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja japanilaistyylisessä puutarhassa kukkii yhteensä noin 315 kirsikkapuuta. Ensimmäistä hanami-juhlaa siellä vietettiin keväällä 2008.

Roihuvuorelaiset, helsinkiläiset ja monet muutkin ovat ottaneet hanamin omakseen. Vastaavia puistoja löytyy muualtakin Suomesta, kuten Turusta.

Kirsikankukat eli sakurat ovat kevään merkki. Kuva: Ilkka Loikkanen / Yle

Laura Jyrinki ja Laura Henriksson olivat viettämässä hanamia ensimmäistä kertaa sunnuntaina Roihuvuoressa.

– Täällä on ihan sikana porukkaa ja hyvä meininki, Jyrinki kuvailee ensivaikutelmiaan.

Ohjelmassa oli kukkien ihastelun lisäksi ainakin piknikeväiden syöntiä vanhojen lukioystävien kanssa ja valokuvien ottamista.

– Kyllä tästä perinteen voisi tehdä vihdoinkin, kun tänne on päässyt käymään, Henriksson sanoo.

Voit keskustella aiheesta 16.5. kello 23:een saakka.

Lue seuraavaksi:

.
.