Hyppää sisältöön

Haukiputaan Kivisuon alueelle on perustettu uusi yksityinen luonnonsuojelualue

Perustettu yli sadan hehtaarin luonnonsuojelualue sijaitsee Kiiminki - Yli-Ii -tien länsipuolella, Onkamonselän pohjoispuolella.

Kivisuon yksityinen luonnonsuojelualue on yli 100 hehtaarin kokoinen. Kuva: Metsähallitus

Haukiputaan Kivisuolle on perustettu uusi yksityinen luonnosuojelualue.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on perustanut Haukipudas-Onkamon yhteismetsän hakemuksesta noin 106 hehtaarin suuruisen Yhteismetsän luonnonsuojelualueen, joka sijoittuu Kivisuolle ja Eteläsuolle. Suojelualue on luonnontilaista keidasaapasuota metsäsaarekkeineen ja reunametsineen.

Haukipudas-Onkamon yhteismetsän hoitokunnan jäsen Heikki Aarnipuro kertoo, että luonnonsuojelualueen kaavoitus mahdollisti suojelun.

– Teimme yhteismetsän osakkaiden kanssa päätöksen hakea luonnonsuojelualuetta jo kolmisen vuotta sitten. Alue sopii hyvin suojeluun. Sillä ei ollut suurta metsätalousarvoa, metsäsaarekkeet ovat vaikeakulkuisella alueella, kertoo Aarnipuro.

Suojelualueen perustamisen on mahdollistanut Helmi-ohjelman soidensuojelun rahoitus. Sen ansiosta Pohjois-Pohjanmaalla on viimeisen kahden vuoden aikana joko hankittu valtiolle tai perustettu yksityisiä luonnonsuojelualueita suokohteille noin 5 550 hehtaaria.

Sopimuksia maanomistajien tarjousten perusteella on tehty 121 kappaletta.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.